Illes Medes
Illes Medes
Clic per ampliar
Fons marí de valor excepcional on hi destaquen les poblacions d'algues, els herbeis de posidònia, els coralls, diversos peixos, els crancs, les estrelles de mar i molts altres.
La varietat d'ambients i l'extraordin√†ria biodiversitat de les aig√ľes que envolten aquest petit arxip√®lag, situat a una milla escassa del poble de L'Estartit, al bell mig de la Costa Brava, constitueixen un indret √ļnic i un dels m√©s emblem√†tics de la Mediterr√†nia.
La part emergida d'aquesta Àrea Protegida és un arxipèlag format per set illots: el Medellot, l'illa de la Meda Gran, la Meda Petita, les Ferrenelles, el Tascó Gros, el Tascó Petit iel Carall Bernat.
Des de sempre, han estat un punt d'inter√®s per l'home, tal com ens revelen les restes de naufragis trobats a les seves aig√ľes. Els pirates les utilitzaven com a base per les seves incursions a la costa i han sigut objecte d'import√†ncia militar i estrat√®gica des de l'Edat Mitjana fins a finals del S.XIX. Van ser habitades fins el 1934.
La protecció de les illes s'inicià al 1983 amb una Ordre de la Generalitat de Catalunya. El 1985 una resolució establia normes de compliment obligatori a la zona vedada i el 1990, la Llei 19/1990 va convertir-se en el marc jurídic de la protecció i conservació de la flora i fauna del fons marí de les Illes Medes i del tros de costa del Montgrí, entre la Roca del Molinet i Punta Salines.

Més imatges:

 
Dades del lloc d'interés
Nom: Illes Medes
Població: L Estartit

 
Compartir a Facebook

Tornar  |  Imprimir

 

Cercador de llocs d'interés
Text


Població


Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König