Conjunt monumental de ru√Įnes gregues i romanes d' Emp√ļries
Conjunt monumental de ru√Įnes gregues i romanes d
Clic per ampliar
Emp√ļries va ser un empla√ßament fundat per colonitzadors grecs al segle V a. C. Primer es van instal¬∑lar a l'antic illot de Sant Mart√≠ d'Emp√ļries. Uns anys m√©s tard van fer el salt a terra ferma. Les ru√Įnes d'aquesta segona ciutat, posteriorment urbanitzada pels romans, s√≥n els vestigis que podem visitar avui al conjunt monumental de les ru√Įnes d'Emp√ļries.
A aquesta nova ciutat a terra ferma, els grecs li van posar el nom d'"Emporion". Avui encara se'n conserva una escultura del déu de la Medicina, "Asklepi", Escolapi. La ciutat es va desenvolupar gràcies a la prosperitat de l'activitat comercial que realitzava amb els pobles dels voltants. La seva influència sobre aquests pobles indígenes, els indigets, va deixar pas al desenvolupament de la cultura ibèrica local.
Al segle III a. C. la ciutat va experimentar una gran transformaci√≥. Hi van arribar els romans, en el context de la seva guerra amb els cartaginesos. Era l'any 218 a. C. D'aquest per√≠ode se'n conserven les ru√Įnes de moltes cases particulars i d'espais p√ļblics, com ara l'"stoa" (el mercat) i l'"√†gora" (la pla√ßa).
L'any 1908 es van iniciar les excavacions, que han continuat sense interrupci√≥. Ara hi ha excavat un 25% del jaciment. El conjunt monumental d'Emp√ļries √©s un parc arqueol√≤gic integrat al Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Més imatges:

 
Dades del lloc d'interés
Nom: Conjunt monumental de ru√Įnes gregues i romanes d' Emp√ļries
Població: Sant Mart√≠ d Emp√ļries

 
Compartir a Facebook

Tornar  |  Imprimir

 

Cercador de llocs d'interés
Text


Població


Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König