Cadaqués
Cadaqués
Clic per ampliar
Municipi de la comarca de l‚ÄôAlt Empord√†, situat al costat oriental de la Pen√≠nsula del Cap de Creus. El fet que Cadaqu√©s es trobi enmig d‚Äôaquests massissos rocallosos en contacte amb el mar, va fer que el poble qued√©s pr√†cticament a√Įllat de la resta del continent fins a finals del S. XIX. on la seva √ļnica sortida era el mar.
Els primers documents que esmenten Cadaqués daten de voltants de l’any 1000. De l’antiga vila fortificada queden un Baluard, que actualment acull les instal.lacions de l’Ajuntament, i un portal d’arc rebaixat que donava a la platja.
En el punt m√©s alt del nucli antic trobem l‚ÄôEsgl√©sia Santa Maria. √Čs un edifici del g√≤tic tard√†, iniciat a mitjans del S. XVI i acabat el S.XVIII. A l‚Äôinterior hi trobem un prodigi√≥s retaule barroc de fusta fet el 1725 i dorat el 1788, dissenyat per Jacint Moret√≥ i dut a terme per Pau Costa.
La relaci√≥ de Cadaqu√©s amb l‚Äôart s‚Äôestableix a trav√©s del pintor Salvador Dal√≠, el qual, encara que nascut a Figueres, va estar vinculat a la ve√Įna badia de Portlligat on els anys quaranta, es va construir la seva curiosa resid√®ncia.
Des de molts anys abans, però, Cadaqués ja era el lloc triat per passar curtes o llargues temporades de tranquil.litat per molts artistes i intel.lectuals que li van donar un gran prestigi i renom, sobretot en els cercles de pintors i artistes plàstics.

Més imatges:

 
Dades del lloc d'interés
Nom: Cadaqués
Població: Cadaqu√©s

 
Compartir a Facebook

Tornar  |  Imprimir

 

Cercador de llocs d'interés
Text


Població


Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König