Aiguamolls de l' Empordà
Aiguamolls de l
Clic per ampliar
El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà és una de les zones naturals més conegudes i emblemàtiques de Catalunya.
Els aiguamolls empordanesos ocupaven, antigament, gaireb√© tota la plana de la badia de Roses i del baix Ter. Per fer-nos una idea, el mass√≠s del Montgr√≠ es trobava a√Įllat per les aig√ľes, i els grecs van fundar Emp√ļries en una illa entre les antigues desembocadures dels rius Fluvi√† i Ter.
√Čs la segona zona humida de Catalunya. La formen un conjunt d'estanys, closes i prats inundables a la conflu√®ncia dels rius Muga i Fluvi√†. Constitueix un h√†bitat privilegiat per a la fauna, especialment, els ocells aqu√†tics.
S’estén des dels peus de la Serra de Rodes, al nord, fins a la desembocadura del Fluvià Vell, al sud, abraçant una superfície de 4783 ha.
La conversió dels Aiguamolls en Parc data de l’any 1983 i gaudeix de protecció legal.
Actualment és el segon parc més important de Catalunya.
L’interès de les zones marjalenques es basa en el fet que són llocs productius des del punt de vista biològic i, per tant, acullen un bon nombre d’espècies animals i vegetals.
En uns aspectes, els Aiguamolls de l’Empordà són importants per a Catalunya i, en d’altres, com en les migracions dels ocells, tenen una gran importància internacional com a refugi de moltes aus migratòries.
Les millors hores per observar els ocells són el matí i el capvespre, i les èpoques en què hi ha més espècies són les de les migracions (març/maig i agost/octubre), encara que durant tot l’any s’hi poden veure espècies interessants.
El Parc Natural disposa d’un centre d’informació i documentació, d’estació meteorològica i d’un aparcament vigilat (de pagament), entre d’altres serveis, cosa que garanteix una visita cultural, agradable, interessant i completa.

Més imatges:

 
Dades del lloc d'interés
Nom: Aiguamolls de l' Empordà
Població: Castell√≥ d Emp√ļries

 
Compartir a Facebook

Tornar  |  Imprimir

 

Cercador de llocs d'interés
Text


Població


Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König