Pompeu fabra. Una llengua completa
Informaciů
Data inici: 04/05/2019
Data fi: 26/05/2019

Lloc: Museu del Suro
Poblaciů: Palafrugell
Hora: 10:00
Preu: GratuÔt
Mťs informaciů i/o entrades:
www.museudelsuro.cat

Entrades i Horaris
Museu del Suro
Olaceta del Museu s/n

 

 

Al final del primer terç del segle XX, amb la gramàtica, el diccionari i les normes ortogràfiques de Fabra publicades, el català
esdev√© una llengua completa i de futur. Un est√†ndard apte per a tots els territoris de parla catalana i una llengua digna i preparada per encarar els reptes dels segles XX i XXI. Pompeu Fabra √©s el ling√ľista i gram√†tic que codifica la llengua catalana i li d√≥na la forma definitiva.
‚ÄúPompeu Fabra. Una llengua completa‚ÄĚ √©s una mostra itinerant creada per la Direcci√≥ General de Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica, amb disseny expositiu de BPdisseny i disseny gr√†fic d‚ÄôAnna Jord√†, gui√≥ de Josep Penya amb l‚Äôassessorament del comissari de l‚ÄôAny Fabra, Jordi Ginebra. En ella, vuit blocs expositius presenten de manera planera i amena les dimensions cient√≠fiques i socials de l‚Äôobra de Fabra i els elements principals de la seva biografia. Aix√≠ s‚Äôaprofundeix en l‚Äôaportaci√≥ de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l‚Äôimpuls a la llengua que va suposar el seu treball.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telŤfons
Les adreces, telŤfons i mapes de situaciů dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König