Conjunt monumental de ruïnes gregues i romanes d' Empúries
Conjunt monumental de ruïnes gregues i romanes d
Clic per ampliar
Empúries va ser un emplaçament fundat per colonitzadors grecs al segle V a. C. Primer es van instal·lar a l'antic illot de Sant Martí d'Empúries. Uns anys més tard van fer el salt a terra ferma. Les ruïnes d'aquesta segona ciutat, posteriorment urbanitzada pels romans, són els vestigis que podem visitar avui al conjunt monumental de les ruïnes d'Empúries.
A aquesta nova ciutat a terra ferma, els grecs li van posar el nom d'"Emporion". Avui encara se'n conserva una escultura del déu de la Medicina, "Asklepi", Escolapi. La ciutat es va desenvolupar gràcies a la prosperitat de l'activitat comercial que realitzava amb els pobles dels voltants. La seva influència sobre aquests pobles indígenes, els indigets, va deixar pas al desenvolupament de la cultura ibèrica local.
Al segle III a. C. la ciutat va experimentar una gran transformació. Hi van arribar els romans, en el context de la seva guerra amb els cartaginesos. Era l'any 218 a. C. D'aquest període se'n conserven les ruïnes de moltes cases particulars i d'espais públics, com ara l'"stoa" (el mercat) i l'"àgora" (la plaça).
L'any 1908 es van iniciar les excavacions, que han continuat sense interrupció. Ara hi ha excavat un 25% del jaciment. El conjunt monumental d'Empúries és un parc arqueològic integrat al Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Més imatges:

 
Dades del lloc d'interés
Nom: Conjunt monumental de ruïnes gregues i romanes d' Empúries
Població: Sant Martí d Empúries

 
Compartir a Facebook

Tornar  |  Imprimir

 

Cercador de llocs d'interés
Text


Població


Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König