Museu Etnològic d'Amer
Museu Etnològic d
El Museu Etnològic d’Amer, col·lecció Lluís Sidera, conegut amb les sigles MEd’A es crea a partir d’una donació particular de l’amerenc, Lluís Sidera Pujolràs. Anteriorment el museu es trobava a un edifici particular seu. Actualment està ubicat a “Can Terme”, antiga sagristia del monestir.
El Museu Etnològic d’Amer és municipal, i està considerat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, com una col·lecció oberta al públic

L’objectiu del MEd’A és convertir-se en referent de dinamització turística i cultural del poble d’Amer, preservant la memòria de les activitats culturals i socials que ha viscut i que està vivint el seu territori. El MEd’A vol ser un centre de difusió, investigació i exposició del patrimoni cultural, social i econòmic d’Amer i rodalies.

La primera planta de l’edifici recull la col·lecció completa d’en Lluís Sidera, que consta de 2500 peces de les quals actualment se n’exposen 573. Visitar aquesta planta permet observar els l’evolució tecnològica dels oficis autòctons, la cultura i les tradicions de la zona.

En la segona planta, hi ha la Sala Polivalent dotada de mitjans audiovisuals per a la realització d’activitats, cursos, projeccions, etc. És un espai destinat a realitzar activitats de divulgació orientades a l’alumnat i al públic en general.

A la planta baixa hi ha dues sales destinades a exposicions temporals. En elles s'exposa obra gràfica, artesania, o bé mostres monogràfiques de la col·lecció Lluís Sidera. Aquestes sales acullen tot tipus de treball que mostrin la idiosincràsia del poble. L'objectiu de les exposicions temporals és doble, per una banda incentivar i promoure el treball creatiu i per l'altre difondre'l.

Dades
Nom: Museu Etnològic d'Amer
Categoria: Museus
Poblaci: Amer
Codi Postal: 17170
Adrea: Plaça Monestir, 2
Telfon: +34 972431956
Fax:
E-mail:meda@amer.cat
Web: http://www.amer.cat
Mapa de situaci (click aqu)

 
Compartir a Facebook

Tornar  |  Imprimir

 

 

Cercador
Text


Poblaci



Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König