Museu del Joguet de Catalunya
Museu del Joguet de Catalunya
El Museu del Joguet de Catalunya es va inaugurar l'any 1982 a les dependències de l'antic Hotel París (antiga casa pairal del Baró de Terrades, de l'any 1767) a la Rambla de Figueres. Unes recents obres de rehabilitació i adequació han permès triplicar l'espai inicial del Museu, reobert el 12 de desembre de 1998.

El Museu exhibeix més de 4.000 peces: zootrops, mecanos, teatrins, animals i cavalls de cartró, cuines, pilotes, baldufes, avions, cotxes, trens, nines, titelles, aparells de màgia, jocs per a invidents, disfresses, retallables, manubris, soldats, robots, màquines de vapor, ossets, tricicles, patinets... Moltes d'aquestes peces s'acompanyen de fotografies antigues de nens amb els seus joguets, la qual cosa ens ajuda a situar-les cronològicament i a veure com s'hi jugava. Alguns joguets havien pertangut a personatges com Anna Maria i Salvador Dalí, Federico García Lorca, Joan Miró, Josep Palau i Fabre, Joan Brossa, Quim Monzó, Frederic Amat...

El Museu disposa d'un Centre de Documentació i de Recerca sobre els jocs i els joguets, d'un auditori Brossa-Frègoli i d'un espai per a activitats a l'aire lliure: El Terrat del Museu. La visita de la col·lecció pot tenir diverses lectures: la nostàlgica a través dels joguets dels nostres avis i àvies i la de l'observació, amb la qual resseguim els avenços científics i tècnics de cada moment que han incidit en el disseny dels jocs i els joguets, de la mateixa manera que ho han fet i ho continuen fent els esdeveniments històrics i els moviments artístics. Al Museu del Joguet de Catalunya hi trobaràs els records més bonics de la teva infantesa.



Dades
Nom: Museu del Joguet de Catalunya
Categoria: Museus
Població: Figueres
Codi Postal: 17600
Adreça: Sant Pere, 1
Telèfon: +34 972504585
Fax: 972504585
E-mail: info@mjc-figueres.net
Web: http://www.mjc-figueres.net/
Mapa de situació (click aquí)

 
Compartir a Facebook

Tornar  |  Imprimir

 

 

Cercador
Text


Població



Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König