Museu d'Història dels Jueus. Centre Bonastruc ça Porta
Museu d
El recorregut es fonamenta en exemples extrets de la història dels jueus gironins i en material arqueològic i documental relatiu a la comunitat de Girona o procedent d'altres indrets d'Europa. El Museu ha estat pensat i dissenyat per contenir la major i més acurada informació relativa a les comunitats jueves medievals que es pugui localitzar en un centre públic a l'Estat espanyol.

Les diferents sales del museu relaten aspectes de la vida dels jueus a l'edat mitjana; fan referència a la vida quotidiana i familiar al call, a l'organització interna de les comunitats, al cicle vital, al calendari, a les festivitats, als costums i tradicions de la població jueva. El museu explica què eren els calls i quins eren els més destacats de Catalunya; també es refereix a com era una sinagoga catalana, quins elements la constituïen i quina era la seva funció com a centre comunitari d'oració i estudi. Finalment, evoca el concepte més espiritual i immaterial d'aquella cultura, amb la recreació del cementiri de Montjuïc a través de les impressionants làpides amb inscripcions hebrees, que constitueixen la col·lecció lapidària hebrea més important del país.


Una nova i darrera fase, de propera obertura, exposarà els aspectes relacionats amb la cultura judeocatalana i gironina, les activitats professionals i econòmiques més pròpies dels jueus catalans i els conflictes i moments de coexistència entre jueus i cristians a les ciutats medievals de Catalunya.
Dades
Nom: Museu d'Història dels Jueus. Centre Bonastruc ça Porta
Categoria: Museus
Població: Girona
Codi Postal: 17004
Adreça: Força, 8
Telèfon: +34 972216761
Fax: 972214618
E-mail:callgirona@ajgirona.org
Web: http://www.ajuntament.gi/call/cat/index.php
Mapa de situació (click aquí)

 
Compartir a Facebook

Tornar  |  Imprimir

 

 

Cercador
Text


Població



Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König