Visita guiada gratuïta: Cooperatives de consum, el cas de l'Econòmica Palafrugellenca
Informaci
Data: 09/02/2019
Lloc: Museu del Suro
Poblaci: Palafrugell
Hora: 17:30
Preu: Gratut
Ms informaci i/o entrades:
www.museudelsuro.cat

 

 

Sabies que a finals del s.XIX, la majoria de cooperatives de consum s’ubicaven en poblacions sureres? O que les cooperatives encunyaven la seva pròpia moneda? T’imagines quina relació podria haver entre el cooperativisme i la maçoneria a Palafrugell? Tens idea de quins productes es podien comprar en una cooperativa de consum?
Descobreix-ho tot a la visita guiada a càrrec de Jordi Turró, historiador i documentalista de l’exposició temporal “Cooperatives de consum en territori surer”.
• A les 17.30 h. Activitat gratuïta.
• Apte per a tots els públics. Cal reserva prèvia al 972307825
"El cooperativisme de consum en territori surer", una mostra que posa en rellevància la importància de les cooperatives de consum, durant els segles XIX i XX, en el territori surer. Un útil interrogatori des del present a un passat important en el que el territori surer va ser un dels més destacats de Catalunya en aquest tipus de cooperativisme. A l’exposició es podrà veure com es varen organitzar els cooperativistes davant uns problemes que, malgrat el temps transcorregut, ara ens tornen a ser familiars.
El guió de l’exposició s’ha fet a partir de l’encàrrec d’una recerca específica del Museu del Suro a l’historiador Jordi Turró. Com que l’exposició abasta el conjunt dels territoris surers catalans, s’ha comptat, a més dels fons del propi Museu, amb la col•laboració de diversos arxius amb la cessió d’imatges, documents i monedes.


 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König