Exposició: Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència
Informació
Data inici: 02/02/2019 Data fi: 28/04/2019 Lloc: Ecomuseu-Farinera Població: Castelló d Empúries Preu: Gratuït Més informació i/o entrades: www.ecomuseu-farinera.org |
Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià , Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany... tots plegats són noms no només que formen part de l’elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre.
Aquesta història, però, no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importà ncia cabdal. Per això, Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.
Inauguració divendres 1 de febrer a les 19h. Tot seguit, visita guiada a cà rrec del comissari, sr. Sergi Freixes.
Horari: consulteu www.ecomuseu-farinera.org
Lloc: Ecomuseu-Farinera
Entrada gratuïta
Organitza: Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya.
Col.laboren: Ecomuseu-Farinera i Ajuntament de Castelló d'Empúries
Amb el suport de: Diputació de Girona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Aquesta història, però, no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importà ncia cabdal. Per això, Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.
Inauguració divendres 1 de febrer a les 19h. Tot seguit, visita guiada a cà rrec del comissari, sr. Sergi Freixes.
Horari: consulteu www.ecomuseu-farinera.org
Lloc: Ecomuseu-Farinera
Entrada gratuïta
Organitza: Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya.
Col.laboren: Ecomuseu-Farinera i Ajuntament de Castelló d'Empúries
Amb el suport de: Diputació de Girona i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya