Exposició Neandertals a Catalunya
Informació
Data inici: 07/04/2018
Data fi: 20/05/2018

Lloc: Museu del Suro de Palafrugell
Població: Palafrugell
Hora: 19.00

Entrades i Horaris
Recepció

 

 

Exposició Neandertals a Catalunya
Inauguració el dissabte, 7 d’abril, a les 19.00 h.
Exposició oberta al públic fins al 20 de maig.
L’exposició proposa als visitants nou interrogants amb l’objectiu de centrar una síntesi del coneixement actual dels neandertals. Com hem arribat fins aquí? Qui són els neandertals? Com es van descobrir? On es troben fòssils de neandertal a Catalunya? On es localitzen jaciments neandertals a Catalunya? Què menjaven? Quines creences tenien? En quin entorn van viure? Han desaparegut els neandertals? Acompanya als visitants per un viatge als principals jaciments gràcies a un audiovisual que inclou comentaris, anècdotes i entrevistes a destacats investigadores. Quatre clips de presentació dels importants jaciments de l’Abric Romaní, Coves de Serinyà, de la Roca dels Bous i de la Cova del Gegant ens introduiran a les peculiaritats d’aquests singulars emplaçaments.
El Museu d’Arqueologia de Catalunya ha complementat els elements gràfics i audiovisuals amb material de les seves col•leccions, tot mostrant la mandíbula d’un adult de la cova del gegant (dipòsit de l’ajuntament de Sitges), repliques de restes cranials preneandertals i neandertals de Banyoles, Talteüll i Llemosí, indústria lítica de la cova del gegant de Sitges i indústria lítica de l’abric Romaní de Capellades.
Mostra organitzada por la Universitat de Barcelona (Grup de Recerca del Quaternari-SERP, Grup de Recerca DIDPATRI) i el Museu d’Arqueologia de Catalunya, i comissariada per Josep Maria Fullola, director del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques de la Universitat de Barcelona i Francesc Xavier Hernàndez, director del Grup de Recerca DIDPATRI, de la Universitat de Barcelona, i Joan Daura i Montserrat Sanz, membres del Grup de Recerca del Quaternari (SERP).

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König