Open Studio: Daniela Ardiri Ucronia
Informació
Data: 05/12/2017
Lloc: Bòlit Plaça Pou Rodó, 7-9
Població: Girona
Hora: 19.00

 

 

El primer període de residència va tenir com a objectiu recollir la major part de les dades històriques de la ciutat de Girona i dels seus habitants per poder donar forma a una ucronia: una història alternativa que segueix un camí diferent al real.

La recopilació d'informació ha estat útil per identificar el punt d'accés (o els diferents punts) a l'ucronia, desenvolupant la investigació en dos nivells diferents.

El primer és sobre la història de la ciutat, identificant com a primer punt l'espai que ocupava la muralla fins a principis del segle XIX. L'estructura de la ciutat ha canviat molt al llarg dels segles així com la muralla, que s'ha anat construint en diverses etapes i des de 1835 se'n va autoritzar l'eliminació de la primera part. Aquesta intervenció va donar lloc al creixement de la ciutat moderna, començant a assumir la seva forma actual.

El segon nivell prové de la trobada amb quinze persones que viuen o han viscut a Girona. Gràcies a aquestes reunions Ardiri ha pogut conèixer llocs de la ciutat que no són accessibles per a un visitant fugaç, però sobretot ha descobert esdeveniments, notícies íntimes o quotidianes que van tenir lloc en aquests espais. Cadascun d'aquests punts és un possible accés a històries paral·leles, convertint, al mateix temps, aquest estadi de la recerca en una ucronia.

En aquest darrer període en residència (de l' 1 al 10 de desembre) Ardiri continuarà la seva reflexió sobre la història de la ciutat i durant l'open studio mostrarà els primers resultats obtinguts en aquestes reunions i intercanvis mantinguts amb gironins i gironines durant l'estiu passat.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König