CAFÈ LLIBRERIA CONTEXT: Pint of Science 2017
Informaci
Data: 16/05/2017
Lloc: CAFÈ LLIBRERIA CONTEXT
Poblaci: Girona
Hora: 19:30
Preu: Gratut

 

 

ALAN TURING Y LA MÁQUINA ENIGMA per Oscar Font
Ens aproximarem a la vida d’aquest gran matemàtic, fent un paral·lelisme amb el desenvolupament de la màquina ENIGMA (II Guerra Mundial), que precisament Turing va contribuir a desxifrar. Aquesta conferència compta amb la demostració del funcionament d’una màquina ENIGMA original, propietat del conferenciant.

APRENENTATGE SOCIAL I INTEL·LIGÈNCIA EN NENS I XIMPANZÈS: Una mirada als orígens de la conducta cultural per David Riba Cano
La capacitat d’aprendre a través de l’experiència dels altres es avantatjós perquè permet donar respostes flexibles a desafiaments nous, ja sigui en un medi físic o social. Aquest tipus d’aprenentatge, altrament anomenat social, es el nucli de la conducta cultural i resulta clau per entendre l’èxit adaptatiu i la diversitat tecnològica i social de l’espècie humana, en els darrers 2,5 milions d’anys. No obstant, hi ha gran desconeixement sobre les seves arrels evolutives. Per això, molts científics procedents del camp de la ciència cognitiva es plantegen si es tracta d’un tret exclusiu humà o, per contra, es quelcom compartit amb els grans simis. En aquesta xerrada farem un repàs general a aquesta qüestió a través de les recerques de tipus experimental i comparat que la Fundació Mona i l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) han dut a terme al voltant de les capacitats cognitives i d’aprenentatge en nens i ximpanzés.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König