Projecció de les obres Bad Painting Series: The Spin Off / Easy Katz, Paradigm i Simply the Best
Informaci
Data: 02/03/2017
Lloc: Cinema Truffaut
Poblaci: Girona
Hora: 18:00
Preu: Gratut
Ms informaci i/o entrades:
www.bolit.cat

 

 

Projecció de les obres Bad Painting Series: The Spin Off / Easy Katz, Paradigm i Simply the Best
Dijous 2 de març de 2017, 18 h
Cinema Truffaut
Entrada lliure

El proper dijous 2 de març a les 18h al Cinema Truffaut tindrà lloc la projecció de quatre obres de l’artista olotí Carles Congost. Un cop acabat el passi, es durà a terme una tertúlia entre l’assagista Eloy Fernández Porta, el comissari David Santaeulària i el propi artista.

Amb la projecció de Bad Painting Series: The Spin Off (2010)/ Easy Katz (2013), Paradigm (2012) i Simply the Best (2016) es vol oferir la possibilitat de veure en un cinema quatre vídeos (amb una durada total de 40 minuts) que exemplifiquen les diverses maneres d’abordar la creació artística per part de l’artista.

L’activitat es planteja com a complement i extensió de l’exposició “A Sense of Wonder” ja que –a excepció de Simply the Best- les altres obres no es poden veure a les sales d’exposició del Bòlit.

Bad painting series: The spin off / Easy Katz
El projecte Bad painting series va néixer com una mena de continuació de l’obra La mala pintura (2008) però, ben aviat, l’artista va veure que aquests episodis podrien tenir autonomia i podria dotar-los d’un caràcter propi. Són peces breus i amb unes coordenades semblants que, de manera genèrica, aborden temàtiques centrades en la creació i el món de l’art. A cada episodi el protagonista és sotmès a una situació de tensió emocional i de dubtes respecte al seu procés creatiu que es resolen amb un gir argumental accidentat. Són històries aparentment simples protagonitzades per artistes que, o bé es veuen en la circumstància de no saber resoldre l’encàrrec convencional d’un retrat, o bé creen una obra que se’ls escapa de les mans, o han de presentar el seu projecte davant d’un crític de prestigi... Bad painting series posa en joc tota una sèrie de coordenades habituals en els treballs de Carles Congost: la reflexió sobre el món de l’art i els seus condicionants, l’acurada posada en escena, els recursos de l’imaginari pop, la ironia, els desitjos latents, les tensions generacionals...

Paradigm
En els minuts inicials de Paradigm ens trobem davant d’una escena fàcil de reconèixer amb una policia inspeccionant –pausadament i amb un posat sever– un vehicle, mentre els seus ocupants intercanvien mirades preocupades a les quals s’afegeix un altre personatge expectant. En un gest insospitat, l’agent treu una harmònica i es posa a tocar una suau melodia que provoca l’atenció d’uns nens i una certa sensació de catarsi i alleujament a la resta. Tot seguit, un dels nens es posa a cantar una cançó sobre la capacitat de redimir-se i de canviar el paradigma mentre l’agent declama que confia en el futur del jovent . De manera intencionada, Congost juga amb la memòria cinematogràfica de l’espectador utilitzant estilemes propis del gènere policíac i de misteri i, alhora, els trastoca incorporant accions imprevistes i regatejant qualsevol conclusió unívoca. Paradigm suposa una evolució respecte a obres anteriors, ara predomina la depuració formal, la preocupació pel propi llenguatge fílmic i la creació d’una atmosfera molt acurada. Es tracta d’una obra fascinant i enigmàtica, que busca la complicitat intel•lectual i emocional que deixa espai a lectures obertes.

Simply the Best
Es tracta d’una producció de la Manifesta 11 (celebrada el 2016 a Zuric) que tenia com a condició prèvia la d’acomodar-se a treballar amb professionals de la zona tenint com a premissa el leitmotiv genèric de “Què fa la gent per diners?”. A través de la vida d’un bomber, de la preparació d’un esdeveniment benèfic amb la suposada presència de Tina Turner, d’un cor de gospel i d’imatges de l’entorn, s’estructura un relat que va teixint afinades relacions amb el món del treball, dels diners, de la música negra, de l’esclavatge, de les relacions humanes, etc. Un ampli conjunt d’aspectes que presenten una societat suïssa més contradictòria del que sembla, extrapolable a la major part del que coneixem com a primer món.

Més informació
972 427 627 info@bolit.cat

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König