EXPOSICIÓ “CULTURA VIVA. FARGAIRES DE TRADICIONS”
Informaci
Data inici: 10/01/2017
Data fi: 26/01/2017

Lloc: Ajuntament de Molló
Poblaci: Molló
Ms informaci i/o entrades:
www.valldecamprodon.org/CA/3033/not...

 

 

Dates i llocs de l´exposició:
-Del 19 de desembre 2016 al 08 de gener de 2017, a la Sala Els Estudis – Setcases
-Del 10 al 26 de gener de 2017, a l´Ajuntament de Molló
-Del 28 de gener al 19 de febrer de 2017, al Palau de l’Abadia - Sant Joan de les Abadesses

Exposició “CULTURA VIVA. Fargaires de tradicions”

En el marc del desè aniversari a França (regió Occitanie) de la convenció per a la salvaguarda del patrimoni immaterial, el CIRDÒC, entitat amb vocació interregional i encarregada de la salvaguarda, de l’estudi i de la promoció de la cultura occitana, i el CFPCI (Centre Français du Patrimoine Culturel Immatériel) han realitzat conjuntament l’exposició “CULTURA VIVA. Fargaires de tradicions”. En aquesta exposició es presenten diversos esdeveniments festius i llegendes del territori que comprèn l’antiga regió francesa de Llenguadoc-Rosselló.

A través de 13 plafons, l’exposició presenta diversos elements del patrimoni immaterial viu i en constant renovació. Contes, llegendes, ésser fantàstics, festes de carnestoltes i d’altres esdeveniments tradicionals occitans i catalans hi són representats. Les festes de l’Ós a l’Alt Vallespir, candidates a ser inscrites a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la UNESCO, també hi són presents.

L’exposició, originàriament en francès i en occità, ha estat parcialment traduïda en català per a l’ocasió.

La mostra ha estat presentada en diferents municipis de la Catalunya Nord i entre els mesos de desembre del 2016 i febrer del 2017 es podrà veure en diversos municipis del Ripollès. El País d’Art i Història Transfronterer Les valls catalanes del Tec i del Ter s’encarrega de la itinerància per la Catalunya Sud en col.laboració amb el CIRDÒC-Mediatèca occitana. L’entrada a l’exposició és gratuïta.

En paral.lel, d’altres activitats s’han programat en dates pròximes a les festes de l’Ós (entre el 4 i el 12 de febrer a les viles d’Arles, Prats de Molló i Sant Llorenç de Cerdans).

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König