XIX Torna en Serrallonga!!!
Informació
Data inici: 24/09/2016
Data fi: 25/09/2016

Població: Sant Hilari Sacalm

 

 

El cap de setmana del 24 i 25, Sant Hilari es prepara per rebre la Quadrilla d'en Serrallonga, que omplirà de festa la capital de les Guilleries

Durant tot el cap de setmana, a diferents espais del poble hi haurà activitats culturals i lúdiques relacionades amb el bandolerisme: exposició d'il∙lustracions sobre el bandoler, mostra de plantes

remeieres i fetilleres dels boscos d'en Serrallonga, trenet turístic que recorrerà els carrers del poble i un mercat barroc ambientat expressament per l'ocasió.

Els més petits de la casa, podran aproximar­se al món bandoler amb les activitats proposades durant el dissabte al matí: passejades amb ponis, manualitats relacionades amb en Serrallonga i un grup d'animació que farà ballar petits i grans a la Plaça Gravolosa seran algunes de les activitats que obriran el cap de setmana.

La tarda de dissabte, torna la quadrilla d'en Serrallonga de Sant Hilari, aquest any acompanyats de
la Colla de Terrassa i la Colla dels Monjos. A la Plaça porxada, es farà el tradicional Ball d'en
Serrallonga, que ens permetrà conèixer la història de Joan Sala i al seva quadrilla a partir de petites representacions a peu de carrer. El ja tradicional concurs de ratafia servirà de cloenda dels actes del dissabte.

El campionat de Bitlles Catalanes servirà per obrir el matí de diumenge 25, i donarà pas a la Cercavila de Gegants Bandolers, que faran recorregut pels carrers del centre del poble. Per clausurar la festa, a la Plaça Gravolosa hi haurà preparat un dinar popular i balls tradicionals dirigits a càrrec del grup Brunzit,durant la tarda.

Aquest any, s'afegeix com a novetat la possibilitat de participar al concurs d'Instagram (#tornaserrallonga2016) , i optar al premi d'un cap de setmana per a dues persones al Vilar Rural de Sant Hilari.

Un dels objectius d'aquest cap de setmana festiu és donar valor a la figura singular de Joan de Serrallonga, tot recuperant la història i la llegenda del personatge, i situant­lo a l'entorn on va viure: Les Guilleries. Alhora, la iniciativa busca recuperar la cultural popular i tradicional lligada al bandolerisme barroc en un ambient lúdic, apte per a tots els públics.

Els actes de Torna en Serrallonga, que enguany arriba a la dinovena edició, compten amb el suport de l'Ajuntament de Sant Hilari i de nombroses entitats i comerços, afavorint així la cohesió i integració dels veïns i veïnes de Sant Hilari amb el propòsit comú de fer possible aquesta festa de tardor, organitzada i dinamitzada des de l'entitat Torna en Serrallonga.

Tot un cap de setmana ple d'activitats, per poder gaudir en família i conèixer la llegenda del bandoler al cor de les Guilleries!


Podeu seguir la nostra activitat a través del nostre facebook (facebook.com/tornaen.serrallonga), twitter (@serrallongaSHS) i properament, a través d'Instagram (@serrallonga_shs) També trobareu tota la informació relacionada amb els actes a www.serrallonga.cat

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König