Inauguració de l'exposició "Caminar sobre gel. Èpica i disfuncionalitat en la pràctica artística"
Informació
Data: 17/06/2016
Lloc: Bòlit_La Rambla, Sala Fidel Aguilar i Bòlit_StNicolau
Població: Girona
Hora: 19:00
Preu: Gratuït
Més informació i/o entrades:
www.bolit.cat

 

 

L'hivern de 1974, un jove Werner Herzog decideix anar caminant de Múnic a París per a visitar a la seva amiga i crítica de cinema Lotte Eisner, que es troba molt malalta a l'hospital. En lloc de viatjar ràpidament a la capital francesa per reunir-se amb Eisner, Herzog decideix iniciar un viatge solitari i èpic que, segons ell, mantindrà a la seva amiga viva mentre ell camina.

L'aventura d'Herzog va durar del 23 de novembre al 14 de desembre de 1974, i va donar lloc a una petita crònica assajística - Del caminar sobre el hielo - publicada l'any 1978. En ella, el cineasta alemany descriu de manera minuciosa els paisatges, situacions i sentiments que l'acompanyen durant el viatge. Lotte Eisner va vèncer la seva malaltia, i no va morir fins l'any 1983.

"Caminar sobre el gel" és una exposició col·lectiva que situa el seu punt de partida i expectativa inicial en aquest relat d'Herzog. Un referent inicial que serveix per marcar un to específic i definir certa manera d'entendre la pràctica artística en l'actualitat. Una aproximació on la èpica i la falta de practicitat del seu viatge permeten obrir dues línies d'investigació autònomes i complementàries. Per una banda, l'activació del paisatge a través del gest performatiu i l'experiència directa; per l'altre, una reflexió sobre la pròpia condició disfuncional de l'artista, capaç de destinar un gran esforç i energia a empreses en principi alienes a les convencions socials que estructuren el nostre entorn.

"Caminar sobre el gel" analitza la fragilitat i potència de tal acció mitjançant un diàleg entre artistes de diverses generacions i procedències(Pauline Bastard, Lúa Coderch, Rafel G. Bianchi, Lluís Hortalà, Fermín Jiménez Landa, Pere Llobera, Mercedes Mangrané, Àngels Ribé i Irena Visa), artistes que, de manera directe o indirecte, comparteixen el gest simbòlic, poderós i inútil d'Herzog: el tractament no contemplatiu del paisatge i la flexibilitat inestable de dedicar-se a l'art.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König