Inauguració "Picar a la porta, entrar, sortir"
Informaci
Data: 06/05/2016
Lloc: Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Poblaci: Girona
Hora: 18:00
Preu: Gratut
Ms informaci i/o entrades:
www.bolit.cat

 

 

“Picar a la porta, entrar, sortir”
Projecte Bòlit Mentor 2015/2016
Comissari i mentor: Jordi Mitjà
Artistes: Anna Mitjà, Azahara Cerezo, Enric Farrés Duran i Joana Llauradó-Farrés
Inauguració: 6 de maig a les 18 h
Del 6 de maig al 5 de juny de 2016
Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar




El proper divendres 6 de maig a les 18 h, al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Picar a la porta, entrar, sortir”, que recull els resultats de la quarta edició del projecte Bòlit Mentor.


El projecte Bòlit Mentor, en funcionament des del 2012, combina art i educació mitjançant l’estada d’artistes en residència en centres d’ensenyament secundari del territori. Cadascun dels artistes seleccionats en convocatòria pública ha desenvolupat, conjuntament amb els estudiants, un projecte artístic. Això ha permès als alumnes assistir a totes les fases del procés de creació i conèixer, de primera mà, les pràctiques artístiques contemporànies.


L’edició 2015/2016 ha estat dirigida per l’artista Jordi Mitjà (Figueres, 1970) en qualitat de comissari i mentor, i els artistes, triats en convocatòria pública, són Anna Mitjà (Girona, 1990), que ha desenvolupat el seu projecte a l’institut Carles Rahola de Girona; Azahara Cerezo (Celrà, 1988) a l’institut Santiago Sobrequés, també de Girona i el tàndem format per Enric Farrés Duran (Palafrugell, 1983) i Joana Llauradó (Sant Cugat del Vallès, 1985) que ho han fet al Josep Brugulat de Banyoles.


L’exposició duu per títol “Picar a la porta, entrar, sortir” en clara referència als rols que exerceix l’espai que aquests artistes parasiten temporalment, així com la relació que tenen amb els que entren temporalment a exercir-hi algun treball. El projecte no vol qüestionar les lògiques de funcionament dels instituts sinó que les vol incorporar per tal de donar veu al grup d’alumnes, que des d'un àmbit tan llunyà com l’art se senten capacitats per conversar, qüestionar i pensar, com el veritable repte dels projectes.


Amb poc es veu és un documental d’Anna Mitjà que mostra el procés viscut pels alumnes mitjançant el projecte taller ‘Cinema amb poc’. Tot criticant o simplement
observant l'entorn educatiu que els és proper i coetani, es realitzen curtmetratges de diferents registres per tal de fer sonar les seves veus fins a acoblar-les com a pel•lícula col•lectiva. Un film que vol reflexionar, en part, sobre el paper de la creativitat en l’aprenentatge.


El projecte A temps, d’Azahara Cerezo, parteix de la història i l'arquitectura de l'institut per crear un documental que indaga sobre aspectes desconeguts del lloc i la seva trajectòria. La cerca d’un indret on enterrar una càpsula del temps creada pels alumnes desencadena un seguit d’investigacions al voltant de fets ocorreguts al recinte, com les tècniques constructives emprades i la seva reforma posterior o l’enterrament de llibres cremats de COU a sota de l’escultura Llapis de Torres Monsó el 1999. El documental destaparà històries de l’institut i dels seus habitants amb gravacions, testimonis i entrevistes.


El museu de paper, d’Enric Farrés Duran i Joana Llauradó, explora la pràctica del col•leccionisme per generar una col•lecció molt particular, en aquest cas de xuletes. Per activar-la, els alumnes confeccionen un examen a partir del contingut de les xuletes que els professors han de passar. Al seu torn, els artistes preparen un examen amb el contingut de La chuleta, peça d’Isidoro Valcárcel Medina a la col•lecció del MACBA. Els múltiples resultats de l’examen que estan dissenyant els alumnes, així com el dels artistes, serà la documentació que s’exposarà.
















 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König