"Les aigües dolces i el cicle del carboni: irrellevant curiositat o important actor global?"
Informació
Data: 20/05/2016
Lloc: Casal Marià
Població: Olot
Hora: 19:00
Preu: Gratuït
Més informació i/o entrades:
http://www.olotcultura.cat/event/le...

 

 

Xerrada a càrrec de Biel Obrador i Sala, biòleg i doctor en ecologia, professor lector del Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona. Guanyador de la Beca d’investigació Oriol de Bolós en Ciències Naturals 2013.
En els darrers anys s’ha posat una especial atenció a l’estudi de com les aigües continentals transporten i processen carboni.
Al llarg del seu pas per les xarxes fluvials, la matèria orgànica exportada des dels ecosistemes terrestres és subjecta a quelcom més que el simple transport riu avall cap als oceans. I és que el funcionament ecològic de llacs, rius, embassaments, llacunes i aiguamolls implica un intens processament de carboni que
resulta en fluxos rellevants a una escala global, alguns d’ells en forma d’emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.
Analitzarem per què, malgrat la petita superfície que representen a escala global, les aigües continentals són considerades el nou actor del cicle global del carboni.
Xerrada inclosa dins el cicle Els Grans Interrogants de la Ciència. Aquesta xerrada forma part de les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König