Remembrança. Visions sobre les germanes Brontë al paisatge de la Garrotxa
Informaci
Data inici: 08/04/2016
Data fi: 01/05/2016

Lloc: Can Trincheria
Poblaci: Olot
Ms informaci i/o entrades:
http://www.olotcultura.cat/event/re...

 

 

Coincidint amb la tercera edició del Festival de Literatura MOT, que enguany està dedicat a les vides novel·lades de diversos autors, la fotògrafa Helena Aguilar Mayans presenta una exposició sobre la vida i l’obra de Charlotte, Emily i Anne Brontë, les tres germanes que van viure aïllades en una rectoria del nord d’Anglaterra i van escriure grans obres de la literatura anglesa. Les dates de l’exposició, a més, coincideixen amb el bicentenari del naixement de Charlotte, la més gran de les germanes i autora de Jane Eyre, clàssic de la literatura anglesa.
El projecte fotogràfic se centra en els personatges femenins protagonistes de les novel·les més destacades de les Brontë. Si es coneix la biografia de Charlotte, Emily i Anne, és fàcil identificar els paral·lelismes entre les pròpies vivències i les de les protagonistes de les narracions. Les fotografies ens expliquen part de la vida de les germanes al mateix temps que parlen de les heroïnes de les novel·les.
En l’obra de les germanes, el paisatge funciona, a la manera romàntica, com un dipòsit d’emocions i sentiments. Els erms són un dels escenaris principals de les seves obres, i van ser el seu refugi i el paisatge que les va veure créixer i acompanyar. A “Remembrança”, els erms han estat substituïts pels paratges de la Garrotxa, un paisatge també peculiar i amb caràcter que, d’una manera o altra, ens afecta i condiciona les nostres vides.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König