Exposició temporal "La vida de la sang"
Informació
Data inici: 02/04/2016
Data fi: 31/05/2016

Lloc: Museu d'Història-Espai del Metge i de la Salut Rural
Població: Sant Feliu de Guíxols
Preu: 2 €
Més informació i/o entrades:
www.guixols.cat/museu

 

 

Dates: del 2 d’abril al 31 de maig de 2016
Planta 3 del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (Edifici Monestir)
Entrada: 2€ general / 1€ reduïda
Horari: de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 16h a 19h / dissabtes d’11h a 14h i de 16h a 19h / diumenges i festius d’11h a 14h. Dimarts tancat
Més informació: www.guixols.cat/museu


El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols acull fins al 31 de maig l’exposició La vida de la sang, que permet conèixer les particularitats de la sang i la importància que té per a la vida. L’exposició també fa una mirada històrica a la donació de sang i als primers descobriments al voltant de l’hematologia, la ciència que l’estudia.

Aquest és el primer cop que l’exposició s’instal•la fora de la seu del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona.

La part històrica de l’exhibició comença a la prehistòria, quan la sang s’usava en pintures rupestres, i continua fins a l’edat mitjana, amb els primers intents, tots ells amb un tràgic desenllaç, de transfondre sang humana.

Avui en dia, la tecnologia que hi ha al voltant de la donació de sang i de l’hematologia fan possible que tant la donació com la transfusió de sang siguin actes segurs que salven milions de vides a tot el món. Una mirada cap al futur permet imaginar com avençarà la ciència de la sang.

L’exposició també compta amb una part interactiva, on destaca la Màquina de compatibilitat dels grups sanguinis, que permet entendre perquè podem rebre sang d’algunes persones i no en podrem rebre d’altres. Amb El tren de la sang el visitant veurà d’una manera molt gràfica el camí que segueixen els glòbuls vermells dins de l’organisme.



 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König