La dona al món industrial
Informaci
Data inici: 05/03/2016
Data fi: 10/04/2016

Lloc: Museu del suro de Palafrugell
Poblaci: Palafrugell
Preu: Gratut
Ms informaci i/o entrades:
www.museudelsuro.cat

 

 

Inauguració dissabte 5 de març a les 19:30h.

L’exposició “La dona al món industrial” presenta la incidència i la importància de la dona en el procés d’industrialització al nostre país. La mostra descriu les condicions de feina i de vida de la dona a la societat industrial i mostra el seu paper en la formació dels mercats de treball industrials i de classe obrera. L’exposició mostra el rol de la dona a la societat industrial, per mitjà de diversos suports: textos, fotos, vídeos, dades estadístiques, fulletons, etc.

Els objectius de l’exposició són: mostrar la presència del treball de la dona abans i durant el procés d’industrialització a Catalunya des del segle XVIII fins a la segona meitat del segle XX; exposar l’existència del concepte “segregació de gènere” com a condicionant en l’evolució de la identitat de la dona treballadora, i transmetre les diferents ocupacions de la dona en els diversos sectors productius catalans.

La mostra, impulsada pel Servei de Museus del Departament de Cultura conjuntament amb el Sistema Territorial del mNACTEC, és de caràcter itinerant, i fa un recorregut per tots els museus del Sistema. El guió i els continguts de l’exposició han estat a càrrec dels professors Martin Iturralde i Lluis Virós, membres del Grup de Recerca "Treball, Institucions i Gènere" (T.I.G.), adscrit al Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König