Les teixedes de Catalunya
Informaci
Data inici: 16/01/2016
Data fi: 03/04/2016

Lloc: Museu dels Volcans
Poblaci: Olot
Preu: Gratut
Ms informaci i/o entrades:
http://www.olotcultura.cat/event/le...

 

 

El teix (Taxus baccata) és un arbre emblemàtic, dels més vells del planeta, amb un gran valor per al patrimoni cultural, natural i científic.
Arreu d’Europa les teixedes hi són molt rares. Després de l’última glaciació, els arbres més “moderns”, principalment pins, alzines i faigs, els van anar relegant a les obagues i barrancs encaixats de les muntanyes calcàries. L’espècie, totalment en regressió al sud-oest d’Europa, presenta un hàbitat molt vulnerable, que pot desaparèixer. Per tant, la seva conservació és necessària.
A causa de la diversitat de valors culturals i ambientals d’aquests boscos, diverses entitats catalanes han decidit emprendre mesures per preservar les últimes teixedes catalanes. Aquesta és l’ànima i el motiu del projecte LIFE Taxus. El seu àmbit d’actuació és Catalunya, amb tres espais naturals protagonistes: les serres de Cardó i Llaberia, el bosc de Poblet i l’Alta Garrotxa. A més, el projecte Taxus vol aprofitar la protecció de les teixedes per fer divulgació del patrimoni natural i cultural mediterrani.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König