"Propulsant-nos cap a l'espai. Què són els coets?"
Informació
Data: 19/02/2016
Lloc: Casal Marià
Població: Olot
Hora: 19:00
Preu: Gratuït
Més informació i/o entrades:
http://www.olotcultura.cat/event/pr...

 

 

Xerrada a càrrec de l’olotina Sara Arbós Torrent, enginyeria aeronàutica i doctora per l’Imperial College London. Actualment en post-doctorant pel CNES (Centre Natrional d’Etudes Spacials).
Començarem repassant breument la gènesi del llançament espacial nascut, en primera instància, de la bogeria del nazi. Seguidament, veurem quins han estat els principals avenços tecnològics que han permès des de la posada en òrbita del satèl·lit Sputnik fins a la creació de l’últim model de coet europeu, l’Ariane VI.
Veurem doncs, que elevar verticalment del sòl diversos centenars de tones tot superant l’atracció terrestre resta encara una gesta d’alta complexitat. Centrarem, per tant, la segona part de la conferència a analitzar la propulsió aeroespacial, una àrea plena d’incògnites, que és encara objecte d’una recerca profunda tan a nivell fonamental com a nivell d’aplicació pràctica.
Així doncs, d’una manera amena anirem responent a diferents interrogants: com funciona un coet? Quants motors té? Són tots iguals? Com seran els motors del futur?
Xerrada inclosa dins el cicle Els Grans Interrogants de la Ciència.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König