"Com ens pot ajudar la quàntica en l'aprofitament de l'energia solar?"
Informació
Data: 05/02/2016
Lloc: Casal Marià
Població: Olot
Hora: 19:00
Preu: Gratuït
Més informació i/o entrades:
http://www.olotcultura.cat/event/co...

 

 

Xerrada a càrrec de David Casanova Casas, llicenciat en química (UdG) i en física (UB). Doctor en química per la Universitat de Barcelona i investigador Ikerbasque per la Universitat del País Basc (EHU/UPV) i el Donostia International Physics Center (DIPC).
La mecànica quàntica és una de les teories de la física més sòlides i fascinants que tenim. Però, què és la quàntica? Què la fa tan especial? Per què després de més d’un segle del seu descobriment ens continua sorprenent? En aquesta xerrada buscarem respostes senzilles a aquestes preguntes i discutirem algun dels aspectes de la mecànica quàntica que desafien la nostra intuïció.
Però, més enllà de qüestions de caire teòric i filosòfic, per a què ens serveix aquesta teoria? En aquest cas, ens aproximarem a un dels reptes més importants de la nostra societat, l’obtenció eficient de fonts d’energia neta. En concret, explorarem el paper de la mecànica quàntica en l’aprofitament de l’energia solar, parlarem dels problemes que a la pràctica fan que, a dia d’avui, la tecnologia fotovoltaica no hagi substituït els carburants fòssils, i veurem alguns dels esforços dirigits a convertir l’energia solar en una solució viable.
Xerrada inclosa dins el cicle Els Grans Interrogants de la Ciència.
Organitza: SIGMA i ICCO

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König