El Suro, el vernís del temps
Informació
Data inici: 17/10/2015
Data fi: 31/12/2015

Lloc: Museu del Suro
Població: Palafrugell
Preu: Gratuït
Més informació i/o entrades:
www.museudelsuro.cat

 

 

Exposició de retaules de Josep Martinell i Lluís Bruguera

S’uneixen en aquesta exposició obres de Josep Martinell i Lluís Bruguera fetes amb una mateixa tècnica: la pintura al fresc sobre taula. Es podran veure els grans retaules al•legòrics realitzats per Josep Martinell (1912-2001) ingressats recentment al museu, procedents del Banc Bilbao Argentaria, seu de l’antiga oficina del Banco Exterior de Espanya, on s’hi penjaren l’any 1966. Juntament amb els retaules es podran veure els plafons surers realitzats per Lluís Bruguera acompanyat de Josep Martinell; aquestes obres varen servir per transmetre la tècnica de la pintura al fresc del pintor gran al pintor jove, amb l’objectiu de que aquesta forma de treball no es perdés.
Lluís Bruguera, pintor palafrugellenc que reuneix la tradició artística i surera, va emmarcar aquests plafons en la tradició de la pintura catalana antiga, en el classicisme noucentista i, sobretot, en una mediterraneïtat que es pot resseguir en la llum, en la gran il•luminació del conjunt aconseguida a través de moltes barreges fetes amb ocre, en la musicalitat del color que no fa abruptes les transicions.
En aquesta exposició es reuneixen les obres de tots dos, amb textos literaris, històrics, sociològics, polítics... que mostren el món del suro i la cultura des del vernís del temps.

Exposició oberta al públic fins al 10 de gener del 2016.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König