Inauguració X-VILLE de Jordi Colomer
Informaci
Data: 18/09/2015
Lloc: Bòlit_StNicolau
Poblaci: Girona
Hora: 19
Preu: Gratut
Ms informaci i/o entrades:
www.bolit.cat

 

 

X-VILLE
Jordi Colomer

Del 18 de setembre al 18 d’octubre de 2015
Inauguració, divendres, 18 de setembre a les 19 h
Bòlit_StNicolau


El proper divendres 18 de setembre a les 19h al Bòlit_StNicolau tindrà lloc la inauguració de l’exposició “X-VILLE” de Jordi Colomer.

Al principi de ‘X-VILLE’ una jove diu: ‘El nostre temps és un temps d’utopies. N’hi ha moltes: la ‘American Way of Life’, el Comunisme o els Drets Humans. Totes tenen la capacitat de mobilitzar les masses’.” El vídeo està inspirat en diversos textos del filòsof i arquitecte utòpic Yona Friedman, específicament en el seu llibre ‘Utopies realitzables’ (1974), una obra que promou formes alternatives d’organització de les grans ciutats com a resposta col•lectiva a la insatisfacció. El vídeo de Colomer es construeix a través de situacions col•lectives, recreant imatges de formes alternatives d’organització per a la metròpolis.

Jordi Colomer (Barcelona, 1962) va guanyar la primera Edició del Premi de Videocreació impulsat per LOOP Barcelona, la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya* i l’Arts Santa Mònica (on es va presentar la passada primavera en el marc del Festival LOOP Barcelona 2015) amb aquest vídeo que gira entorn les utopies i la seva capacitat per a concentrar multituds.

Aquest premi vol impulsar la coproducció d'un projecte que, en l'àmbit de les pràctiques contemporànies, incorpori el vídeo com a element únic en el conjunt de la proposta. L’objectiu és desenvolupar accions estratègiques que puguin desenvolupar-se en xarxa, i incrementin la visibilitat en el territori i la presència internacional.

L’obra de Jordi Colomer (Barcelona 1962, resideix i treballa entre Barcelona i París) engloba diversos mitjans emfasitzant de manera especial la fotografia, el vídeo i la posada en escena d’aquestes dins l’espai expositiu. La varietat de mitjans que convoca la seva obra i la transversalitat del seu criteri estan lligades a la seva formació com a arquitecte, artista i historiador de l’art.

En les seves obres fusiona l’escultura, elements escenogràfics i referències a l’arquitectura però serà a través del vídeo que podrà superposar l’espai teatral, la instal•lació com a escultura habitable i la micro-narració cinematogràfica amb peces com Pianito (1999), Les Jumelles (2000) o Le Dortoir (2001).

A partir del 2001 i determinada pels viatges, la seva investigació s’obre a l’espai urbà, explorant els diferents escenaris de la vida social (barris, carreteres, deserts, terrats...). Aquí sorgeixen obres com Anarchitekton (Barcelona, Bucarest, Brasília, Osaka, 2002-2004), No? Future! (Le Havre, 2006) o Arabian Stars (Iemen, 2005) entre moltes altres, o les més recents En la Pampa (Desert d’Atacama, Xile, 2008), Avenida Ixtapaluca (Mèxic, 2009) o The Istanbul Map (Istanbul, 2010). Obres-viatge on la temàtica del desplaçament torna de manera recurrent i on l’acció aïllada d’un personatge condensa la reflexió (no exempta d’un cert humor absurd) sobre les possibilitats de supervivència poètica que ofereix la urbs contemporània.

‘X VILLE’ ha estat produït per: LOOP Barcelona, Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya*, Arts Santa Mònica (Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya), Jardins-Fabriques [Annecy], Fondazione Sandretto Re Rebaudengo i CO producciones [Barcelona-Paris]; en col•laboració amb: ESAAA [Annecy], Fondation Salomon pour l’Art Contemporain [Annecy], Col•lecció Banc Sabadell, Frac Languedoc-Roussillon i Villeneuve la série [Grenoble].

Després de Girona, la mostra itinerarà al MAC de Mataró, al Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat, al Centre d’Art La Panera de Lleida, a l’ACVic, Centre d’Arts Contemporànies i al Teler de Llum. Centre d’Art de Tarragona.



(*) La Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya està configurada per:
ACVIC. Centre d'Arts Contemporànies; Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona; Centre d'Art Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat; Centre d'Art La Panera, Lleida; M|A|C Mataró Art Contemporani; Lo Pati Centre d'Art Terres de l'Ebre; Fabra i Coats-Centre d'Art Contemporani de Barcelona; i El Teler de Llum Centre d'Art, Tarragona.

Més informació

www.bolit.cat
www.jordicolomer.com

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König