“Animated Painting”
Informaci
Data inici: 04/09/2015
Data fi: 18/10/2015

Lloc: Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Poblaci: Girona
Hora: 19h
Ms informaci i/o entrades:
www.bolit.cat

 

 

“Animated Painting”
Xavier Escribà

Del 4 de setembre al 18 d’octubre
Inauguració divendres 4 de setembre a les 19h
Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

El proper divendres 4 de setembre a les 19h al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Animated Painting” de Xavier Escribà, a l’entorn de la peça del mateix títol.

El treball de Xavier Escribà (París, 1969) s’articula en una investigació pictòrica permanent que el porta a reflexionar sobre la fràgil existència de l’obra mateixa, reflexió que en aquesta ocasió va necessitar del format vídeo. Animated Painting parla de l’atzar, del gest i de la darrera versió en pintura.

El propi artista explica que ha volgut investigar entorn “el moment en què s’acaba una pintura. Aquella versió final que hagués pogut ser però que mai serà perquè ha estat finalment modificada (...).” I afegeix “molt sovint només tenim accés a la seva darrera versió. Però fins llavors hi ha tots els possibles, tots aquells moments íntims, passatgers, intensos que formen part del procés pictòric.
M’agrada aquesta sensació d’aturar el temps, d’imaginar per un moment el perfum que genera cadascuna de les possibles versions finals d’una pintura.”

Amb aquesta obra, Escribà ha volgut compartir moments de dubte, moments de joc, moments de vida de taller... moments en què contínuament estem confrontats i temptats per determinar una possible versió final i definitiva de l'obra pictòrica, moments que posem en risc en deixar de jugar.

Xavier Escribà es defineix com a pintor encara que moltes de les seves obres prenen una corporalitat que l’apropen a una certa sensibilitat escultòrica. Llicenciat per la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona i posteriorment, el 1998, per l’École Nationale Supérieure des BeauxArts de París on va rebre “les Félicitations du Jury à l’unanimité”, Xavier Escribà és guanyador de diferents premis reconeguts: Prix Fénéon, París 2001; Prix Antoine Marin, Arcueil 2003; 4a Biennal d’Art, Girona 2006; Beca de Primavera de l’Escala 2012; PROPUESTAS 2013 de Vegap pel projecte de vídeo Animated painting. Des de l’any 2000 exposa regularment en galeries i centres d’art. Internacionalment és present a fires d’art com Arco, Fiac, The Armory Show o Art Cologne.

Aquest vídeo es va presentar la passada primavera a Ei! Espai d’Impulsió, dins el Festival Loop Barcelona i gràcies a la col•laboració del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, Bonart Cultural i la Fundació Lluís Corominas.

Horari
Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Rambla de la Llibertat, 1 / 17004 Girona
De dilluns a divendres de 9 a 20h. Dissabtes de 9 a 14h i de 16 a 20h. Diumenges i festius de 9 a 14h


Més informació
www.xavierescriba.com
www.bolit.cat

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König