GYOTAKU. Capturar l'ànima dels peixos.
Informació
Data inici: 04/04/2015
Data fi: 21/06/2015

Lloc: Museu del Suro
Població: Palafrugell
Preu: Gratuït
Més informació i/o entrades:
www.museudelsuro.cat

 

 

Inauguració: Dissabte 4 d’abril a les 19h

L’exposició mostra un atles de petjades de peixos realitzats entre els anys 2011 i 2014 amb la tècnica del Gyotaku, una estampació amb tinta xinesa sobre paper fet a mà.

Aquesta tècnica japonesa, nascuda cap a 1800, era usada pels pescadors per tenir proves de les seves captures. Victòria Rabal amb aquest procediment ha creat una suggerent exposició de més de 150 làmines que mostren més de 70 espècies diferents.

La paraula gyotaku significa ‘impressió de peixos’ i no només recull la seva fesomia sinó també la seva ànima i la seva essència. Aquesta tècnica també va ser usada en els mercats del Japó per mostrar els peixos que es posaven a la venda, la data de la captura i el preu. Actualment és vigent encara entre els pescadors esportius.

Victòria Rabal va visitar el Mercat Central del Peix de Barcelona i, també, diversos mercats d’arreu del món (Catània, Baton Rouge, México...) on va realitzar les impressions que s’exposen a les mateixes instal•lacions.

Es preveu que durant els mesos d’exposició es realitzaran tallers, escolars i familiars, per donar a conèixer aquesta tècnica al públic interessat.

Victòria Rabal és llicenciada en Belles Arts i Història de l’Art, artista i directora del Museu Molí Paperer de Capellades. Té el títol de Mestra Paperera de la Generalitat de Catalunya i ha realitzat cursos i conferències arreu del món, a banda d’exposicions de pintura i gravat. És membre fundadora de IAPMA (International Association of Papermakers and Artists) i Membre d’Honor de l’ACCA (Associació Catalana de Crítics d’Art).



 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König