Inauguració exposició "Bòlit Mentor 3. L'art de saltar"
Informaci
Data inici: 01/04/2015
Data fi: 31/05/2015

Lloc: Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Poblaci: Girona
Hora: 19h
Preu: Gratut
Ms informaci i/o entrades:
www.bolit.cat

 

 

Bòlit Mentor 3. L’art de saltar
Artistes: Ester Baulida, Josep Masdevall, Conxa Moreno i Servand Solanilla
Comissari: Àlex Nogué

De l’1 d’abril al 31 de maig de 2015
Inauguració: dimecres 1 d’abril a les 19h
Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar

El proper dimecres 1 d’abril de 2015 a les 19h al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar tindrà lloc la inauguració de l’exposició “L’art de saltar”, que recull els resultats de la tercera edició del projecte Bòlit Mentor.

El projecte Bòlit Mentor, que combina creació i educació, es va crear el 2012 amb l'objectiu d'establir una connexió fructífera i de futur entre els centres de producció cultural i artística i els centres docents de Girona i comarques.

Cada edició compta amb un comissari que tutoritza el projecte i els artistes que hi participen es seleccionen a través de convocatòria pública. El 2014 el comissari triat va ser Àlex Nogué i, com a novetat, es va establir que els artistes fossin al mateix temps docents en actiu.

El focus de la present edició són, d’una banda, la reivindicació del perfil de l’artista-ensenyant que, dotat d’una sensibilitat i formació específica permet trametre amb intensitat l’interès per l’art, i, de l’altra una reflexió sobre el poder transformador de la creativitat.

Els quatre artistes seleccionats han desenvolupat un projecte de creació participat per estudiants d'un centre que no és on hi desenvolupen la docència. Així, Ester Baulida, professora de l’INS Alexandre Deulofeu (Figueres) ha desenvolupat el projecte a l’INS Josep Brugulat (Banyoles); Josep Masdevall, professor de l’INS Josep Brugulat (Banyoles) a l’INS Alexandre Deulofeu (Figueres); Conxa Moreno, professora de l’INS Montgrí (Torroella de Montgrí) a l‘Escola Cor de María (Olot) i finalment Servand Solanilla, professor de l‘Escola Cor de María (Olot) a l’INS Montgrí (Torroella de Montgrí).

Els artistes, juntament amb els estudiants, han desenvolupar el projecte durant el primer i segon trimestres del curs acadèmic 2014/2015. Això ha permès que els alumnes coneguin de primera mà les pràctiques artístiques contemporànies, tot assistint a la producció i realització d’una experiència de creació artística en totes les seves fases i d’un projecte expositiu com el que ara s’inaugura.

Seguint amb la seva vocació de construir discurs, vincles i diàleg amb el seu context, el Bòlit pren l'educació com un dels àmbits des d'on actuar i treballa pel foment de nous públics i de la pràctica de la creativitat, en el sí de la societat.

ACTIVITATS

Taula rodona: “Creativitat i ensenyament. Tres aportacions singulars”

Dimecres 8 d’abril de 2015 , 19 h / Centre Cultural La Mercè. Sala Pati
Entrada lliure

Francesc Serés, escriptor, Montse Romaní, investigadora i productora de projectes que encreuen les arts visuals amb el cinema, la pedagogia i la política i Josep M. Jori, catedràtic d'escultura de la Facultat de Belles Arts. Universitat de Barcelona.

Visita comentada a l’exposició

Dissabte 11 d’abril de 2015, 18 h / Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar
Entrada lliure

Visita comentada a l’exposició de la mà dels artistes Ester Baulida, Josep Masdevall, Conxa Moreno i Servand Solanilla que comptarà amb la participació dels estudiants dels centres INS Josep Brugulat (Banyoles), Escola Cor de Maria (Olot), INS Alexandre Deulofeu (Figueres) i INS Montgrí (Torroella de Montgrí). Activitat inclosa dins la programació del “Dia Internacional de l’Art”.



 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König