"Són necessàries les vacunes?", a càrrec de Luís Carlos Urbiztondo Perdices
Informació
Data: 17/04/2015
Lloc: Casal Marià
Població: Olot
Hora: 19:00
Preu: Gratuït
Més informació i/o entrades:
http://www.olotcultura.cat/event/so...

 

 

La vacunació, juntament amb el potabilització i el sanejament de l’aigua, és una de les mesures que més ha contribuït a la millora de la salut de les persones. Cap altra eina sanitària, ni tan sols els antibiòtics, ha influït tant en la reducció de la mortalitat i l’augment de l’esperança de vida.
La vacunació té un efecte individual en les persones vacunades, però quan el percentatge de vacunats és alt es produeix un benefici addicional per a tota la població, incloent-hi els no vacunats, ja que la immunitat col·lectiva dificulta i fins i tot pot interrompre la transmissió dels microorganismes.
L’existència d’un calendari de vacunacions infantils ha fet que moltes malalties infeccioses que abans patien pràcticament tots els infants en la actualitat es considerin com una cosa del passat. L’èxit de les vacunes ha fet que algunes persones les consideren innecessàries en l’actualitat. Cada vegada hi ha més persones que pensen que malalties com el xarampió o la tos ferina no suposen cap perill, fins i tot que les vacunes poden ser més perilloses que les infeccions. Les vacunes, però són molt segures i l’experiència demostra que quan baixen les cobertures aquestes malalties reemergeixen i es produeixen brots i epidèmies.
Luís Carlos Urbiztondo Perdices és metge especialista en Immunologia i Medicina Preventiva i Salut Pública. Cap de la Secció de Prevenció de malalties infeccioses de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Membre de la junta directiva de l’Associació espanyola de vacunologia.
Xerrada inclosa dins el cicle Els Grans Interrogants de la Ciència.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König