BLACK MUSIC FESTIVAL 2015
Informació
Data inici: 27/02/2015
Data fi: 21/03/2015

Població: Girona
Més informació i/o entrades:
www.blackmusicfestival.com/

 

 

Es presenta la 14 edició del BLACK MUSIC FESTIVAL, el pioner dels festivals de música negra a Catalunya que concentra a Salt i Girona a una bona representació d’artistes de soul, funk, blues, jazz i altres estils en un mes intens de música.

El Black Music Festival s’ha caracteritzat des dels seus inicis per combinar artistes històrics internacionals amb altres propostes més actuals, a al vegada que combina l’escena forània amb els talents de Catalunya. La pasada edició va ser la més multitudinària amb més de 18.000 assistents, que fan del festival una mostra cultural de primer ordre

Alguns dels noms que formaran part del cartell: MACEO PARKER & GIRONA JAZZ PROJECT BIG BAND, RICHARD BONA, ELI PAPERBOY REED TRIO, THE COUP, MYLES SANKO, NEREUS JOSEPH, THE GRAMOPHONE ALLSTARS BIG BAND, SOULES, SCOTT HAMILTON QUINTET feat TONI SOLÀ, DABA MAKOUREJAH, LA SOUL MACHINE, FLAMINGO TOURS, GRANT STEWARD QUARTET, ISLAND DEFENDERS, FRANK KNURF o CANTABILE son algunes de les bandes que podrem escoltar en 3 setmanes intensíssimes.

Una edició amb propostes molt especials:

MACEO PARKER farà un espectacle especial conjuntament amb la GIRONA JAZZ PROJECT BIG BAND. Un espectacle que només ha dut a terme amb la BIG BAND DE COLÒNIA i també amb la BIG BAND de la BBC i que ara farà per primera vegada amb una big band estatal. Aquest espectacle combina repertori de RAY CHARLES, grans temes del SOUL i repertori propi de MACEO PARKER.

També una altra proposta especial és SOULES, l’espectacle creat pel BMF15 per fer un tribut a les veus femenines del SOUL. Si l’any passat es va fer LA MÀGIA DE LA VEU, en que les protagonistes eren les veus del JAZZ d’Andrea Motis, Eva Fernández i Magalí Datzina, enguany és el torn del SOUL i es compta amb les veus de TXELL SUST, SANDRA FERN i MARINA BBFACE. Però això no és tot, hi ha una quarta veu que s’ha escollit a través d’un concurs d’internet que ha tingut altíssima participació i altíssim nivell.

ELI PAPERBOY REED també arribarà al black music amb un espectacle especial, molt diferent del que hem vist habitualment. De la formació nombrosa amb vents, més encarada al SOUL, ara ELI PAPERBOY TRIO va a buscar les arrels i per aquesta formació de ROOTS, molt propera al blues, ha muntat un trio que fa una aproximació molt més crua del seu repertori.

THE GRAMOPHONE ALLSTARS també vindran acompanyats, en aquest cas de formació de BIG BAND per presentar la seva aventura JAZZMAICA, una de les propostes discogràfiques més interessants del 2014 a Catalunya.

En aquesta edició BlackMusic Festival i "Rise Up" (associació reggae girona) s'han ajuntat per presentar-vos una proposta plenament Negra. Si parlem de Black Music no ens podem oblidar del Reggae, considerat un dels gèneres més influents i importants dins la música d'arrels africanes. Per aquesta nit tan especial comptarem amb NEREUS JOSEPH.

I això no és tot: hi haurà perles com MYLES SANKO, un dels artistes britànics amb més classe del soul actual, o els californians THE COUP, amb la seva barreja de SOUL i HIPHOP que acompanyen amb lletres i missatge socialment combatiu.

El festival combina les actuacions de pagament en espais com LA MIRONA , AUDITORI DE GIRONA, SUNSET JAZZ CLUB o TEATRE DE BESCANÓ amb altres de gratuïtes que tindran lloc a places i carrers de GIRONA. I per primera vegada s’incorpora un nou espai a Fornells, el Teatre de LA SITJA, on podrem escoltar l’espectacle 6 grans del soul de La Soul Machine

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König