Garrotxinàrius
Informació
Data: 24/01/2015
Lloc: Sala El Torín
Població: Olot
Hora: 16:00
Preu: 8 a 18 €
Més informació i/o entrades:
http://www.olotcultura.cat/event/ga...

Entrades i Horaris
PREU: Tallers, 8 euros; ball, 10 euros anticipada i 12 euros a taquilla; tallers i ball, 16 euros anticipada i 18 euros a taquilla.

 

 

Garrotxinàrius és un acte de ball popular de petit format, però de qualitat, amb formacions de renom tan de Catalunya com de l’estranger.
Els grups participants ofereixen un taller de danses del seu país (de 16 a 20 h) i un concert a la nit (22 h). Tot plegat es complementa amb un sopar popular.
Els grups convidats a l’edició d’aquest any són els valencians Urbàlia Rurana i els balcànics Aksak.
Els membres d’Urbàlia Rurana provenen de les comarques valencianes de l’Horta, la Ribera i la Marina, i fa més de dues dècades que conreen el seu estil particular de música mediterrània que els fa ser reconeguts com una de les formacions fonamentals del folk valencià. En tot aquest temps s’han embarcat en tota mena d’aventures, han fet ballar la gent a les places del nostre país, han fet concerts en acústic i han participat en produccions amb altres grups com Primera Nota, la Cobla Reus Jove o amb el músic piemontès Maurizio Martinotti, entre d’altres. Oferiran un espectacle de danses del terrer (jotes, seguidilles, pasdobles, etc.) i dels països mediterranis veïns.
Els cinc membres d’Aksak tenen més de 20 anys de vida musical en comú. Molt abans que s’iniciés la moda, ja havien recorregut Europa oriental, recollint músiques i confraternitzant amb els habitants dels Balcans. Els seus espectacles i els seus 6 discos són el reflex d’aquestes trobades. La qualitat de les seves creacions prové, d’una banda, de l’exigència del treball musical i, de l’altra, de saber fer créixer les seves qualitats individuals com a músics en servei del grup. Aksak ha construït el seu estil propi a partir de les tradicions del món balcànic, especialment romaneses, búlgares, macedònies i gregues, i continuen explorant amb exigència i plaer la riquesa d’aquestes músiques, amb compromís per respectar aquest patrimoni en les seves personals composicions.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König