33ª FESTA DE LA RATAFIA
Informaci
Data inici: 07/11/2014
Data fi: 09/11/2014

Lloc: Diferents espais
Poblaci: Santa Coloma de Farners

 

 

El divendres 7, l’activitat més destacada és el sopar popular (21h) que cada any reuneix més de 600 persones sota la Vela de la Ratafia i a on un jurat expert escollirà les ratafies guanyadores d’aquesta edició. Acte seguit, el popular Sr. Marcelí Virgili, del programa Versió Rac1 serà nomenat Confrare d’Honor. I mentre en Peyu (humorista. APM, RAC1) ens fa riure una estona, els assistents al sopar podran veure com es preparen alguns cocktails amb ratafia.

El dissabte 8, com és habitual, hi haurà (10h) la fira de productes artesans i de proximitat, on prenen un paper protagonista les ratafies. A la Vela de la Ratafia (plaça Farners) hi trobareu els diferents productors de ratafia amb les ratafies de sempre i algunes novetats. Entre les novetats més destacades, per primer cop es podrà comprar la ratafia 8 porrons, la ratafia que completa la trilogia de ratafies de 1842 d’en Francesc Rosquellas, considerades les receptes més antigues trobades a data d’avui. Aprofitant aquesta novetat, la Confraria de la Ratafia i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners han aprofitat per a fer un redisseny a les ampolles de la 1842, la Nou Verda i, com no, la 8 Porrons.

Però no només la ratafia té protagonisme a la Festa, també els productes gastronòmics elaborats amb ratafia tenen enguany un paper destacat. I com a demostració, s’ha creat un espai nou: el Ratafiarium (plaça del Firal). Aquesta nova carpa aglutinarà a més de 20 productors diferents que exposaran productes com el croissant de ratafia (Abraham Balaguer), la Infusió de ratafia 1842 (Té Gust) o la melmelada de figues i ratafia (Fundació Emys) entre d’altres, a més de tallers i showcookings de com fer i cuinar amb ratafia.

El mateix dissabte (11h) es presentarà un novetat editorial, el llibre “Els colors de la ratafia”, escrit per la colomenca Anna Selga, i es podrà fer una caminada (9h) pels voltants del poble per a conèixer les herbes i les històries antigues de Santa Coloma de Farners, tot acabant-ho amb un esmorzar de forquilla a base de productes amb ratafia…

I per aquells que encara tinguin forces, el dissabte a la nit (23h) hi ha el gran Ball de la Ratafia amb els grups: Dr. Freud, Senior i el Cor Brutal, La Iaia XXL i La Jet Set (entrada gratuïta).

El diumenge 9 de novembre l’activitat no para i, a més de la Fira de productes artesans i de proximitat, l’exposició i venda de ratafies a la Vela de la Ratafia, les demostracions i tasts de productes al Ratafiarium, també hi haurà activitats per als més esportistes amb la III Cursa de Muntanya de la Ratafia (9h), per als més tranquils amb la 19a Trobada de Puntaires (10h) o per als més petits, amb l’espectacle (10.30h) de Dani Jiménez (Dinàmiks, TV3) i la presentació del nou capgròs (en Nou Verda) i el nomenament dels petits confrares. També hi haurà (13h) l’espectacle “Esperit de Vinyoli” i l’obra de teatre “la Iaia” (18h).

Com a tancament de la Festa, a les 20h hi haurà la litúrgia de despenjada del penó, que es durà a la casa del custodi (persona guanyadora del premi de millor ratafia local 2014), i tancament la 33a Festa de la Ratafia.
- See more at: http://www.confrariaratafia.cat/2014/10/programa-de-la-33a-festa-de-la-ratafia/#sthash.QcZ1gBGa.dpuf

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König