"Els macroinvertebrats aquàtics de la Garrotxa. Els coneixes?"
Informaci
Data: 21/11/2014
Lloc: Casal Marià
Poblaci: Olot
Hora: 19:00
Preu: Gratut
Ms informaci i/o entrades:
http://www.olotcultura.cat/event/el...

 

 

Presentació del treball de recerca del guanyador de la Beca Oriol de Bolòs 2012, a càrrec de Romero Roig, biòleg especialitzat en ecologia aquàtica i membre de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa. Llicenciat en biologia per la Universitat de Salamanca, Màster en Biologia experimental per la Universitat de Barcelona.
Els macroinvertebrats aquàtics són éssers que molts cops ens passen desapercebuts quan anem al riu a fer-hi una passejada o a banyar-nos-hi. En realitat n’hi ha molts i com que a la Garrotxa tenim molts rius i rieres molt ben conservats, n’hi trobem una gran biodiversitat. Des de sangoneres, crancs, pòlips, cucs o cargols, fins a escarabats, sabaters, escorpins, cuques de capsa i moltes altres larves de diferents insectes.
Amb aquesta xerrada farem una ullada al seu món i coneixerem quants n’hi ha, quins són, on viuen, què mengen, on s’amaguen, quins canvis pateixen… També veurem com són de sensibles a la contaminació de les aigües i com ens poden indicar l’estat de salut dels rius i rieres garrotxins.
Xerrada inclosa en el cicle “Els Grans Interrogants de la Ciència” i inclosa dins la programació de la 19a Setmana de la Ciència.
Organitzen: SIGMA i ICCO

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König