Inauguració exposició "Drone" Paco Torres Monsó
Informaci
Data: 03/10/2014
Lloc: Bòlit_StNicolau
Poblaci: Girona
Hora: 19h
Preu: Gratut
Ms informaci i/o entrades:
www.bolit.cat

 

 

DRONE

Artista: Paco Torres Monsó
Comissariat: Josep Maria Oliveras

Del 3 d’octubre de 2014 al 18 de gener de 2015
Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar i Bòlit_StNicolau
Inauguració: divendres 3 d’octubre a les 19 h


El proper divendres 3 d’octubre a les 19 h al Bòlit_StNicolau tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Drone” de l’artista Paco Torres Monsó, comissariada per Josep Maria Oliveras.

Les obres que es presenten a “Drone” són una reflexió entorn de l’ordre i el caos de l’univers, el temps i l’existència de Déu. En paraules del comissari: “En aquesta nova proposta que ens presenta avui, Torres Monsó decideix auscultar l’univers. Ara el seu interès ja no queda centrat en l’origen i l’evolució de les galàxies, els forats negres, les estrelles de neutrons o l’estructura del cosmos, ara li interessa una mirada única i singular sobre l’anomenada matèria fosca i l’ull que tot ho controla”.

L’exposició inclou quatre obres de l’artista repartides en dos espais expositius:

Al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar, l’ordre i el caos de l’univers es materialitzen en la videoinstal•lació Drone, mentre que els acúfens, els sons que han molestat l’artista al llarg de la vida, apareixen com una referència metafòrica de l’angoixa vital que l’aclapara.

Al Bòlit_StNicolau, la instal•lació escultòrica realitzada amb la paraula univers com a metàfora de la fragilitat del cosmos i el símbol de l’infinit aporten el marc conceptual de la mostra mentre que la frase “Tot és mentida” la conclou. En aquesta sala, també hi ha un espai de documentació que permet conèixer més a fons l’artista a través de vídeos, catàlegs i documents.

Amb una formació clàssica i acadèmica, però al mateix temps compromès, crític, reflexiu i amb una actitud atenta als esdeveniments del seu context, Paco Torres Monsó (Girona, 1922) és una figura cabdal en l’evolució de l’escultura dels últims cinquanta anys.

Amb un treball personal i introspectiu, la seva obra mostra una evolució formal des de la figuració i les formes geomètriques fins a la instal•lació i l’activitat performàtica amb l’ús de la fotografia i el vídeo. Des d’un punt de vista conceptual, la seva obra té un to àcid i descarnat.

Conscient del potencial creatiu del llenguatge, afegeix la paraula i elements autobiogràfics, mentre que utilitza el seu propi cos com un element més de l’obra.

Al llarg dels anys, Torres Monsó ha anat radicalitzant el seu discurs, tal com evidencia el caire de denúncia que expressen les seves obres, en les quals incideix, amb una visió descarnada, en els valors que regeixen la societat contemporània.

El 1991 se li va atorgar la Creu de Sant Jordi i el 2013 va rebre el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya com a reconeixement a la seva trajectòria artística.

ACTIVITATS

Visita
18 d’octubre a les 11 h / Bòlit_StNicolau
Visita comentada a l’exposició “Drone” i a les escultures públiques de Paco Torres Monsó. A càrrec de Roser Asparó
Gratuïta

PTM Drone
Extensió de l'obra de Paco Torres Monsó que mitjançant realitat augmentada vol donar presència als conceptes "drone" i "univers", talment com cossos simbòlics immortalitzats a l'espai i que es localitzen de forma atemporal a la proximitat de l'espai expositiu Bòlit_LaRambla. Un recordatori que levita en format virtual, i que es mantindrà en l'entorn virtual que s'allotja al núvol. Un projecte de Kenneth Russo. Disponible per iOs i Android.

Itinerari educatiu
A través d’un itinerari per nou de les obres de l'artista que es troben a l'espai públic de la ciutat es vol preservar i destacar el treball de Paco Torres Monsó i de les seves obres, difondre la seva obra i reivindicar-lo com un degà de l'escultura catalana contemporània.

http://www.bolit.cat/cat/bolit-educa/itineraris-educatius.html

Recurs educatiu
Girona de la mà de... Paco Torres Monsó

Introducció a la figura de l’artista Paco Torres Monsó, que permet conèixer la seva trajectòria creativa alhora que t’acosta a moments històrics rellevants del segle XX.

Durada aproximada: 90 minuts
Horaris: matins de dilluns a divendres
Preu: 48 € per grup/classe
Adreçada a: 1r i 2n cicle d’ESO i batxillerat i cicles formatius

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König