CANELITA
Informació
Data: 25/10/2014
Lloc: Sala la Mirona
Població: Salt
Hora: 23:00
Preu: 17,22 €

 

 

Canelita repassarà els millors temes de la seva carrera musical i presentarà les cançons de Eres Cádiz i Habibi Allah.


Jonatán Vera ‘Canelita’ neix (1990) i viu al barri flamenc de La Bajadilla, Algeciras, la Isla Verde àrab, al port on va desembarcar a la seva arribada d'Andalusia Zyryab (s IX), el músic iraquí, inspirador del cantant, en els mateixos carrers on va començar a despuntar Francisco Sánchez Gómez, Paco de Lucía.

El nom artístic de Canelita el va posar José Ortega "Manzanita", nebot de Manolo Caracol, en un estudi de gravació per un disc homenatge al cantaor de Màlaga El Chino. Es diu que l'intèrpret de "Verde que te quiero verde" el va escoltar cantar i va quedar parat: "Tu eres canela fina cantando, tu te vas a llamar Canelita".

L'"especial" (com es coneix popularment als algecirencs) respira fandangos i bulerías, els seus cants preferits, però també rumba i tangos i, amb la seva edat, els noms surten sols: Camarón, El Chocolate, Juan Peña El Lebrijano... mestres que ha escoltat i dels que aprendrà tota la seva vida.

Diuen que és la nova savia de l'anomenat "cante gitano". De fet, el seu primer treball, "Vivo errante" (2004), essent sols un nen de 14 anys, va tenir una rellevància considerable dins del món flamenc. És curiós que grans campanyes de promoció, i através del boca a boca, s'està convertint, des de fa uns anys, en una realitat del cantant amb numerosos seguidors.

Almenys, arriba a una quantitat de públic que altres artistes, amb campanyes recolsades per grans discogràfiques, no aconsegueixen. El salt definitiu l'aconsegueix amb el seu àlbum titulat "Vuelvo" (2010), on alterna cante jondo tradicional amb balades i melodies pop, oferint així una fórmula discogràfica que arriba a un públic de masses. Els seus discs ja han viatjat fins a França o Alemanya i el proper destí, ineludiblement, serà el Japó.


 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König