Festival Interludi de Calonge
Informació
Data inici: 19/07/2014
Data fi: 16/08/2014

Lloc: Castell de Calonge
Població: Calonge

 

 

19/07/2014 NIT DE COPLA I BOLERO 2.0 MARIA RODÉS I CELESTE ALIAS ( 20 € ) a les 22:30:
MARIA RODÉS CANTA COPLA. En la seva nova aventura discogràfica es despulla de prejudicis cap a un gènere que la barcelonina situa en un context inèdit.

El lament i la pena són omnipresents en la cançó espanyola, són ancestrals motors creatius en la cultura popular i la Maria els ha reconegut com a vincles amb la seva pròpia creació. La copla reconcilia la Maria amb si mateixa i això la fa decidir a cantar copla. En aquest projecte conjuga una senzilla instrumentació amb delicades i suggerents interpretacions vocals amb uns arranjaments subtils als que ja ens té acostumats la Maria Rodés i sobre els quals les melodies intactes de cançons com El día que nací yo o Tengo miedo adquireixen una identitat que va més enllà del temps i la estètica i ens impedeix parlar de lo clàssic o lo modern.

26/07/2014 ROGER MAS I JUDITH NEDDERMANN (20 € ) a les 22:30:

ROGER MAS. Torna pel camí de les serps ( o el que havia de ser el segon disc del cantautor tal i com havia de ser l´any 1998) . Començà la seva carrera com a cantautor l´any 1996 i des d´aleshores ençà, sis discos, diversos premis rebuts per cada nou treball i l´ampli reconeixement de la crítica el converteixen en una figura de la cançó. La seva música està inspirada entres pilars: la músiques modernes, la d´arrel i els sons ancestrals del món. En les seves lletres mescla la llengua del carrer, la literària i els parlars que es van perdent.

Segons Mingus B. Formentor (de la Vanguardia) és “la veu més bonica que ha donat mai la cançó catalana†i ens els darrers temps ha actuat en països com França, Cuba, Itàlia, Uruguai i Sèrvia.

JUDIT NEDDERMANN. Després de col•laborar amb nombrosos projectes musicals del panorama musical català del moment, Judit Neddermann ens presenta Tot el que he vist, el seu primer treball en solitari. El disc és un viatge pels diferents universos musicals que la Judit ha conegut fins ara. Amb una trajectòria marcada per la fusió de jazz i música negra , Judit Neddermann ara es presenta amb una sonoritat que es decanta cap al pop.

02/08/2014 PASCAL COMELADE I PAU RIBA ( 20 € ) a les 22:30 :

PASCAL COMELADE I PAU RIBA. Dos dels artistes més inclassificables i polifacètics de la música en català, ens presenten Mosques de colors, el seu primer disc en comú. El suggeridor títol és també el d´una de les cançons que l´integren. Inclou deu temes inèdits (lletres i melodies : Pau / músiques : Pascal) , i una sola versió : la de taxista, que va donar títol a l´EP amb el qual Pau Riba va debutar al món discogràfic.
Aquest projecte no té res a veure amb el que els dos músics han fet individualment fins ara o en col•laboració amb d´altres. Les cançons del disc conformen el repertori del concert, partint d´un concepte molt net i concret pel que fa a instrumentació : la veu i les guitarres del Pau i el piano acústic d´en Pascal, i la col•laboració de dos músics d´acompanyament (Joan Soleu i Oriol Luna 2
multi instrumentistes).

09/08/2014 PRÒXIMS CALONGE MISHIMA, LA IAIA XXL, STANDSTILL, SISA&PORTET&OLIVER i HALLDOR MAR (20€ ) a les 20:00h:

MISHIMA. Després de tocar per darrera vegada L´amor feliç (2012) en dos memorables concerts a la Sala Apolo de Barcelona, Mishima han tret a la llum el seu nou àlbum, L´ànsia que cura, publicat el 25 de març. Enregistrat durant el mes de gener a Black Box Recording
Studios, un estudi situat a la regió d´Anjou, prop de la vall del Loira ( França) per on han passat entre d´altres , Shellac, The Wedding Present, The Ex, Diabologum o Miossec, conté una dotzena de cançons que David Carabén, Marc Lloret, Dani Vega, Xavi Caparrós i Alfons Serra han gravat amb l´ajut de l´alemany Peter Deimel, eginyer de so i/o productor amb The Kills, Anna Calvi o dEUS. Un disc, el setè en la seva trajectòria, que il.lumina de pop la clàssica intensitat del quintet barceloní i del qual podrem gaudir en directe al Fectival Pròxims Interludi. Al seu quinzè aniversari com a banda , l´Ansia que cura significa un nou punt d´inflexió en una de les trajectòries més gratificants del pop fet aquí.

SISA, PORTET I OLIVER PRESENTEN COL.LECTIU ETERNITY. Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver representen tres exemples evidents de l´individu que ha sabut fer-se entendre, que ha sabut exposar amb una gamma molt generosa de recursos les pròpies idees estètiques, i que ha exercit la llibertat creativa deixant un repertori magnífic que mai ha parat d´augmentar. Entre els tres sumen prop de quatre-centes cançons, tot un univers que, en realitat,
són tres de diferents units per un fil invisible que els mes agosarats denominen tradició i que ells van redescobrir treballant per l´espectacle que, el passat 12 de setembre, va inaugurar la darrera edició del Mercat de Música Viva de Vic. Un concert sense precedents que, abans fins i tot de l´aplaudiment unànime de crítica i públic, ja
havia engendrat plans de futur. Sisa, Portet i Oliver, tots tres damunt d´un escenari, amenaçaven amb fer-se nosa però han acabat com marrecs a una pastisseria inventant la música dels astres que podrem gaudir al Pròxims Interludi.

LA IAIA XXL. La iaia presenta a Calonge la versió XXL del seu nou disc On és la màgia? (Música Global, 2014), una proposta totalment nova que neix gràcies a la col.laboració establerta amb la cobla Bisbal Jove. En total, quinze músics dalt l´escenari desgranant el repertori del nou treball del trio osonenc vestit amb una sonoritat espectacular
gràcies als arranjaments fets per Xavier Molina. A iaia són Ernest Crusats (guitarra i veu), Jordi Casadesús ( guitarra, baix , teclats, samplers, xilofon i iPad) i Jordi Torrents ( bateria i percussions). La iaia ha rebut el premi Grup revelació segons el públic i la crítica als Premis Enderrock 2011 i 2012, respectivament, i van ser guanyadors del concurs Sona 9 el 2010. La cobla Bisbal Jove neix el 1990 amb músics formats a l´Escola de Cobla Conrad Saló de la Bisbal d´Empordà, fundada l´any 1981. El repertori de la Bisbal Jove inclou sardanes, oficis solemnes, cercaviles, balls vuitcentistes, concerts pedagògics, enregistraments, aplecs i concerts de música per a cobla. La cobla Bisbal Jove aposta per la barreja de tradició i innovació i per acostar la cobla a nous públics, a través de la fusió amb diferents gèneres musicals i les col.laboracions amb artistes de tot tipus.

STANDSTILL. Dentro de la luz és el setè disc de Standstill, el quart en castellà, un disc amb cançons lluminoses, menys malenconiós i més vitalista. Dentro de la luz, es pregunta com interfereix l´amor, quin sentit té i el lloc que ocupa en les nostres vides. Només si un és capaç de (re)conèixer-se a si mateix, pot posar l´amor en el lloc adequat i ser capaç d´estimar. El disc, per tant, acaba sent una celebració per trobar-se aquesta altra persona, obrint així un to i una perspectiva de renaixença, d´esperança i d´espiritualitat. D´alguna manera, aquesta reivindicació de puresa, i aquesta lluita contra els foanments conservadors i materialistes apel.len a una mena de revolució pendent, més solitaria, profunda i difícil.

HALLDOR MAR. Presentació del nou disc de Halldor Mar, Winds, en que l’artista islandès reinterpreta els principals temes d’artistes com Joan Manuel Serrat, Jaume Sisa o Raimon entre d’altres. El disc que va sortir a la venda el passat 6 de maig ha rebut una acollida espectacular i el talent tant d’en Halldor com dels musics que l’acompanyaran en directe, assegura un concert de primer nivell. Halldor Mar ha anat del particular al general, del concret a l’abstracte. Enamorat d’una terra, una cultura i uns costums, aquest islandès afincat a Catalunya, a Winds ha fet seves cançons que van ser cantades com una metàfora de l’esperança que va sorgir a mitjans dels anys 70 en els cors de moltes persones, abans de l’arribada de una llibertat que va ser escamotejada durant massa anys.

12/08/2014 LA PRINCIPAL DE LA BISBAL ( 20 € ) a les 20:00 h:

La cobla La Principal de la Bisbal es va fundar l’any 1888. Estava formada per músics provinents de diferents formacions bisbalenques. En poc més d’un any, La Principal de la Bisbal va esdevenir una cobla de referència i, a principi del segle XX, va ser considerada una de les millors del país. Poc temps després, va guanyar el concurs de cobla oficial de la Generalitat de Catalunya.
La Principal de la Bisbal és la cobla més antiga de les que existeixen actualment: “la més veterana i la més emblemàtica del nostre paísâ€.

16/08/2014 JAZZ{A}CAVA – GEMMA HUMET, XAVI LLOSES I HAT ( 20 € ) a les 22:30:

També la podríem definir com la nit dels sentits, Interludi proposa de nou una sorprenent nit on el Jazz en les seves diferents modalitats es maridaran amb una varietat de caves, un luxe per degustar en un entorn magnífic decorat especialment per l’ocasió, una nit plena de detalls i sorpreses, una barreja de sensacions i emocions que no deixaran a ningú indiferent.

GEMMA HUMET. La seva veu dolça i càlida ja ha estat reconeguda per algunes personalitats de la música de casa nostra. L´acompanyarà l´elegant guitarra de Pau Figueres. Ambdós músics joves però amb un ric bagatge artístic. Oferiran un repertori seleccionat entre la cançó d´autor i la cançó popular. Sabors de bossa nova i jazz ens els arranjaments que acompanyen musicalment la veu de la gemma que ens abraçarà amb la seva intensa carícia sonora. Música del Brasil amb temes de Vinícius de Moraes i Jobim. Temes del món de la cançó de Joan Manel serrat o del seu oncle Joan Baptiste Humet.Serà un plaer i un gaudi descobrir en directe i de ben a prop la veu de carícia de Gemma Humet. Estem convençuts que amb el temps es reconeixerà la seva vàlua i tindrà un llarg camí per continuar enamorant al públic en la seva maduresa artística.

HAT. Escoltar i viure un concert de HAT és una autèntica experiència sensorial; una barreja de Jazz modern, amb elements de rock, d´avantguarda i, fins i tot, de pop on tots els membres participen col•lectivament, lluny d´individualismes i virtuosismes. Es tracta d´una proposta elèctrica, amb un so de grup molt potent i cohesionat, amb sons propers al funk i al rock però sense deixar de banda la improvisació i composició a temps real.

XAVI LLOSES. Amb formació clàssica de trio, l´inclassificable Xavi Lloses s’assentarà al teclat per interpretar en clau de jazz d´autor una compilació de composicions dels darrers discs i en primícia estrenarà temes del seu darrer treball “el desplom de l´eruditâ€. Un disc electrònic que a Calonge de manera excepcional tocarà de forma acústica i amb alguna sorpresa inesperada.



 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König