1º FESTIVAL DOMINI MÀGIC
Informaci
Data inici: 04/04/2014
Data fi: 06/04/2014

Lloc: Diferents espais de Santa Coloma de Farners
Poblaci: Santa Coloma de Farners
Ms informaci i/o entrades:
http://joanvinyoli.cat

Entrades i Horaris
Tots els actes són gratuits excepte el concert de Xavi Múrcia (5€) i el de Maria del Mar Bonet (10€). L’abonament pels dos concerts val 12€.
El preu del tiquet de l’arrossada popular és de 12€.
Els tiquets es poden comprar a l’ajuntament.

 

 

“Cal deixar-se envair per la poesia”

Va escriure Joan Vinyoli, el poeta de qui enguany celebrem el centenari.
Això és el que farà Santa Coloma de Farners els dies 4, 5 i 6 d’abril, en la celebració del 1r Festival Domini Màgic de Poesia, en homenatge al poeta que va estiuejar en aquesta població, on va fer la descoberta de la poesia en íntim contacte amb l’entorn natural i l’humà.

Tindrem l’oportunitat d’escoltar molts poetes, de generacions i estils diversos, els quals ens acostaran els propis versos i seran les veus privilegiades de la Maria del Mar Bonet i en Xavi Múrcia els músics que posaran el seu art al servei dels poemes de Joan Vinyoli.

A més, el festival vol acostar als visitants la vivència d’aquesta natura que va propiciar la descoberta del poeta, aquesta natura que canta, celebra i mitifica en els seus versos. Santa Coloma és, segurament, una de les millors portes d’accés al “domini màgic” de la poesia de Vinyoli. Això serà en l’Itinerari Poètic Joan Vinyoli que transcorre pel Parc de Sant Salvador (en una versió molt singular, on els poemes seran recitats, cantats o dansats) i de manera molt especial en l’acte Turó del Vent-Perejaume que tindrà lloc justament en un dels indrets màgics de Santa Coloma: el turó del Vent. Com que el festival vol fer arribar la poesia a tothom, s’han programat actes als bars i també per als infants. Tot plegat, complementat amb l’exposició d’artistes Cridats per Vinyoli i una Fira del Llibre de Poesia.

Vinyoli també va escriure que són els poetes els qui “salven els pobles”. Santa Coloma, conjuntament amb les altres institucions que hi col·laboren, valora molt altament els poetes perquè sense ells l’ànima col·lectiva, la del poble, no tindria la mateixa dimensió, la mateixa volada, el mateix fons.
Divendres, 4 d’abril de 2014

18.00 h Inauguració (Casa de la Paraula)
18.30 h “A l’ombra de Joan Vinyoli” (Casa de la Paraula) R. Costa-Pau, C. Camps, V. Sunyol
19.30 h “Abelone” (Casa de la Paraula) R. Font, M. Cabrera, N. Martínez-Vernis
22.00 h Concert “A través de Vinyoli. Passeig de poesia dita i cantada” (Auditori, 5€) Xavi Múrcia
24.00 h “I cremo tot en cant”. Jam poètica al Bar Sport

Actes complementaris

Exposició “CRIDATS PER VINYOLI” (Casa de la Paraula) amb la participació de Josep M. Fontanet, David Ribas, Jordi Nebot i Ricard Lobo.
Fira del Llibre de Poesia

Dissabte, 5 d’abril de 2014

09.30 h Itinerari poètic Joan Vinyoli (Parc de Sant Salvador) Amb els poemes dits, cantats i dansats
12.00 h “Els follets de Penjacans” (Casa de la Paraula) Organitzat per Fòrum Arrels i hi col·labora el Centre de Dansa d'Art.
16.00 h Cafè-Poesia (Bar Sant Martí) Presentació de la revista “Poetari” amb la intervenció de diferents poetes
17.00 h. Homenatge a J. Luis Panero i Eudald Puig (Biblioteca Joan Vinyoli)
18.30 h Francesc Parcerisas (Casa de la Paraula)
19.30 h. “Veus de la terra” (Casa de la Paraula) Recital de poetes de diversos territoris de parla catalana (E. Sòria, V. Panyella, T. Colom, P. Vadell)
22.00 h Concert “La veu del mar” (Auditori, 10€) Maria del Mar Bonet canta Joan Vinyoli
24.00 h “I cremo tot en cant” Jam poètica al Vent d’aram

Diumenge, 6 d’abril de 2014

09.30 h “I la natura em crida” (Lloc de trobada: pont de Sant Salvador) Excursió de Santa Coloma fins a Farners passant per indrets als quals Vinyoli es va referir (Parc de Sant Salvador, Gorga d’en Vilà, les Alzines Balladores, Gorgs de Penjacancs...). Col·labora: CEF
12.30 h Turó del Vent - Perejaume (Turó del Vent)
13.45 h Actuació dels Cantaires de Farners
14.30 h. “Sé les graelles plenes de carn i l’ombra de les alzines sureres” Arrossada popular (a l’esplanada de l’ermita, 12€) Abans i després de dinar, paraules a banda per a l'ocasió, amb la Big Bang Valona i Anna Maluquer
16.30 h Cloenda (Ermita de Farners)
18.00 h “Un poema és una castanya” (Auditori) Espectacle pedagògic adreçat al públic infantil de l'actor i músic Carles Lobo. Produït per Òmnium Cultural i hi col·labora Sol solet



 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telfons
Les adreces, telfons i mapes de situaci dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König