Girovi'14 XIXè Concurs de Vins i Caves de Catalunya
Informació
Data: 15/03/2014
Lloc: Casino de Girona
Població: Girona

 

 

El Concurs de Vins i Caves de Catalunya Girovi arriba aquest any 2014 a la seva dinovena edició. El certamen va ser creat l'any 1996 per Agustí Ensesa, fundador de l'Escola de Tastavins del Gironès. Està homologat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya. L'escola de Tastavins del Gironès assumeix la responsabilitat de l'organització i el desenvolupament del concurs. Es conta amb la col.laboració de l'Institut Català del Suro i RETECORK-Xarxa Europea de Territoris Surers i el recolzament de l'Associació Catalana de Sommeliers.

Girovi es distingeix d'altres concursos similars per dos factors que el fan atípic. D'una banda, s'hi presenten vins i caves de totes les Denominacions d'Origen de Catalunya, quan el més habitual és que en cadascuna d'aquestes regions s'organitzin certamens d'aquesta mena només per als vins d'aquella zona. D'altra banda, el jurat el formen tant experts del sector vitivinícola -enòlegs, sommeliers, cellerers, professors i alumnes de l'Escola d'Hostaleria, venedors, distribuïdors, restauradors...-, com simples aficionats, persones que no es dediquen professionalment al món del vi però que han fet cursos de tast o que són reconeguts per l'organització pel seu bon criteri en aquesta funció. Aquesta barreja entre l'opinió dels professionals i dels consumidors és especialment valorada pels cellers que presenten els seus vins al concurs, que cada any són més.

"Promocionar els vins catalans" continua essent el principal objectiu de Girovi, tal com assenyala el seu organitzador, Agustí Ensesa. Per aconseguir-ho, el certamen distingeix els vins seleccionats (dins de les moltes categories en què es divideix el concurs: vins negres joves, negres amb criança, caves, blancs, dolços i un llarg etcètera) amb les Medalles de Catalunya d'Or, d'Argent i de Bronze. També reben una distinció especial els millors vins elaborats a les comarques gironines: les Fulles de Girona, també d'Or, d'Argent i de Bronze. Es procura fer la màxima difusió al públic mitjançant la premsa i altres mitjans de comunicació.

La mecànica del concurs és molt senzilla: els cellers que hi volen participar envien uns dies abans les seves mostres a l'organització, que les distribueix en les taules de tast (hi ha categories en les quals es formen diverses taules de tast a causa de l'elevada quantitat de mostres presentades). Els membres del jurat (en l'edició de 2012 eren al voltant de 200 persones) es reparteixen en les diferents taules i tasten els vins a cegues, anotant en una fitxa la puntuació que donen a cadascun. Aquestes puntuacions són les que serviran per determinar els vins guardonats.

El creixent prestigi de Girovi provoca que cada any sigui més elevat el nombre de cellers concursants, i que a més aquests utilitzin cada cop més l'aval dels premis obtinguts al certamen a l'hora de fer promoció dels seus vins.

 
Compartir a Facebook

Tornar  |   Imprimir

Adreces i telèfons
Les adreces, telèfons i mapes de situació dels llocs on es realitzen els actes els trobareu al directori
Cercador d'actes
A partir del
Fins el
Tipus
Població
 
Platges Costa Brava
Calendari d'actes
König